НЧ Родолюбие в Асеновград официално отвори врати. Специални гости на

...
НЧ Родолюбие в Асеновград официално отвори врати. Специални гости на
Коментари Харесай

Официално откриха с концерт ремонтираното читалище "Родолюбие" в Асеновград

НЧ " Родолюбие " в Асеновград публично отвори порти. Специални посетители на събитието бяха солистите и оркестърът на Държавна опера – Пловдив. Гала концертът събра и показа пред асеновградска аудитория известни и по-малко познати творби - типичен и съвременни, сантиментални и закачливи, лирични и танцувални. Зрителната зала на напълно обновеното, само че запазило архитектурния си и достоверен тип, читалище бе претъпкана от искащи да гледат и слушат осъществяванията.
 
 Официално откриха с концерт ремонтираното читалище Официално откриха с концерт ремонтираното читалище " Родолюбие " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Зрителите бяха впечатлени освен от обновената модерна конюнктура, само че и от богатата концертна стратегия. Бяха изпълнени арии и дуети от Верди, Моцарт, Бизе, Пучини, Маскани и други Диригент беше шефът на пловдивската опера Диан Чобанов, а солисти - Божидар Божкилов, Мария Анастасова и Евгения Ралчева.
 
Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев насочи одобрение към съгражданите си и към гостите. Той показа екипът, вложил старания и сърце, с цел да бъде реализиран този резултат и новата визия на културния дом. " Уважаеми съграждани, благодари Ви, че се отзовахте на нашата покана и сте през днешния ден тук, дружно да се насладим на концерта. В душата на всеки от нас има една нежна струна, която затрептява от изкуството. Когато това се случи, ние ставаме по-добри към себе си и към близките. Именно по тази причина, на днешния ден сме поканили Държавна опера – Пловдив с техните виртуозни реализатори, с цел да накарат във всеки един от нас тази струна да затрепти. И по този начин, да бъдем по-добри един към различен. Нека да се насладим на тяхното изкуство ", сподели пред присъстващите кметът доктор Грудев.
 
 Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
От сцената градоначалникът заяви пред всички, че сега тече процедура по желание на реализатор за ремонт на още 6 читалища в обитаеми места от община Асеновград – в селата Боянци, Червен, Тополово, Нови извор, Избеглии и Нареченски бани.
 
Входът за церемония концертът бе свободен, като жест от кмета на града. Концертната стратегия беше разграничена на 2 елементи. В антракта бе поднесен коктейл за наздравица с чаша вино. Изненади имаше освен за феновете, само че и за изпълнителите - вълнуваща инцидентна среща с доктор Петко Арнаудов. Неговата брачна половинка доктор Мария Павлова-Арнаудова е била хорист в Държавна опера – Пловдив при основаването й, преди 70 години. Той, следвайки желанието на жена си, е направил обилно подаяние за институцията.
 
 Официално откриха с концерт ремонтираното читалище Официално откриха с концерт ремонтираното читалище " Родолюбие " в Асеновград Източник: Община Асеновград
По волята на донора, средствата ще бъдат употребявани за потребностите на операта и за основаване на стипендия за музиканти. Като признателност, Хорова зала към този момент носи името на доктор Мария Павлова-Арнаудова. А непредвидената среща и прочувственият миг бяха споделени от всички фенове в залата на НЧ " Родолюбие " - Асеновград, които приветстваха бурно.
 
На финала на концертната стратегия изпълнителите изправиха на крайници феновете. А шефът на операта – диригентът Диан Чобанов – благодари персонално на кмета на общината доктор Христо Грудев за поканата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР