Обсъждането на офшорния скандал, в който се оказаха замесени Елизабет

...
Обсъждането на офшорния скандал, в който се оказаха замесени Елизабет
Коментари Харесай

Защо Сорос разкри офшорни сметки на английската кралица?


Обсъждането на офшорния скандал, в който се оказаха забъркани Елизабет Втора и стотици западни служители и предприемачи, в това число от обкръжението на Доналд Тръмп, би трябвало да стартира с разглеждането кои са спонсорите на Международния консорциум за журналистически следствия (ICIJ). Най-известният филантроп на консорциума са фондове на Open Society Foundations на олигарха и политическия деятел Джордж Сорос.

Ако се сформира лист на политиците и организациите, които през последните години бяха подложени на медийни офанзиви от консорциума, финансиран от Сорос, именуван от време на време „ Сорос лийкс “, излиза наяве, че описът се състои напълно от тези, които по един или различен метод са препречили пътя на самия олигарх. Това са управляващите на Китай и доближени на ръководителя на КНР Си Цзинпин, обкръжението на Владимир Путин и близкия кръг на Доналд Тръмп. Що се отнася до английския хайлайф и съответно до кралската фамилия, явно те го отнесоха поради Брекзит, който тя или не можеше, или не желаеше да предотврати. А и заиграването с Китай също не можеше да бъде подминато. Джордж Сорос си бе спечелил славата „ на човек, който повали Бенк ъв Ингланд “ и своя първи милиард лири той завоюва през 1992 година, предизвиквайки срутва на английската лира. И не щеш ли след четвърт век той още веднъж показва своите благоприятни условия, атакувайки към този момент не основната финансова институция на Англия, а самата ръководеща династия.

Освен Елизабет Втора измежду потърпевшите от абсурда би трябвало да отбележим и американския министър на търговията Уилбър Рос, който е подложен на медийно оклеветяване поради изцяло почтена бизнес активност на неговата офшорна компания, която транспортира съветски полутечен газ в белгийска град Антверпен. Проблемът е, че тази комерсиална активност е един доста противен факт за Сорос. Всички лобистки старания не можаха да понижат съветските нефтогазови доставки за Европа, те единствено трансформираха тяхната настройка. Ако по-рано в Европа се доставяше съветски газ по тръбопроводи от „ Газпром “, в този момент там се изпраща и съветски полутечен газ от компанията „ Сибур “. В същото време не е налице преориентация на европейския въглероден пазар към американските доставки. Така разнообразни русофоби изливат недоволството си върху американски служител, който просто е желал да печели от преноса на съветски полутечен газ до европейските консуматори.

От практическа позиция следващият офшорен скандал надали ще има някакви дълготрайни последствия. Пиар екипът на Елизабет Втора с цялостна мощ организира интервенция „ за минимизиране на загубите “ и скоро абсурдът ще бъде пропуснат.

Уилбър Рос е подготвен да пази в съда своя бизнес и даже най-известните русофоби в американските медии скептично правят оценка опциите той да напусне американската политика.

Струва си обаче да се подчертае, че абсурдът с бермудските документи може да има още една цел, която може да бъде реализирана. Голяма част от офшорните компании, които бяха „ разкрити “ от соросоидните публицисти и деятели, се отнасят към юрисдикции, следени от английската корона: Британските Вирджински острови, остров Ман, Гърнси, Каймановите острови и други. И един тип интернационалната "офшорна аристокрация" демонстрира, че английската офшорна система към този момент не работи, не може да обезпечи нужното ниво на конфиденциалност и отбрана. А затова време е за пренасяне в Съединени американски щати. На фона на проблемите на английската система все по-голяма известност натрупват американските офшорни зони, за което към този момент намерено написа организация Блумбърг. В този подтекст изцяло евентуално е да ставаме очевидци на следващата война за преразпределение на международния офшорен пазар и услуги за гарантирането на „ черни “ и „ сиви “ финансови потоци.

Остава ни да изчакаме по кое време „ английската офшорна империя “ ще нанесе ответния удар./ БГНЕС

-----------------------------------------

Анализът, оповестен в организация РИА "Новости", е написан от Иван Данилов, създател в блога Crimson Alter.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР