Образователният министър Красимир Вълчев опроверга думите на председателя на учителския

...
Образователният министър Красимир Вълчев опроверга думите на председателя на учителския
Коментари Харесай

Вълчев увери, че новата учебна година няма да започне преди 15 септември


Образователният министър Красимир Вълчев опроверга думите на ръководителя на учителския профсъюз Янка Такева, че има вид новата образователна година да стартира по-рано – на 10 септември. Преди ден Такева заяви, че доста учебни шефове били подготвени на такава стъпка.

Вълчев съобщи през днешния ден, че няма вид нито тази година да бъде оповестена за нулева, нито стартът на идната да е преди 15 септември. Началото на образователната година е 15 септември е записано в закон и не планувам да предлагам на този парламент смяна на датата, сподели министърът в ефира на БиТиВи.

За още едно удължение на образователната година не може да се приказва, тъй като през юли е доста топло, а климатици в учебните заведения няма, сподели Вълчев по поводдруги изказвания в медийното пространство Иначе решението на МОН е образователната година за съвсем всички класове да бъде удължена до края на юни.

Според него най-малките възпитаници не са учили тази година по-малко присъствено, в сравнение с предишни години, тъй като през тази не е имало екскурзии и грипни ваканции.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР