Обратната връзка от потребителите е най-добрият източник, от който да

...
Обратната връзка от потребителите е най-добрият източник, от който да
Коментари Харесай

Обратна връзка, моля!

Обратната връзка от потребителите е най-хубавият източник, от който да събираме усещания за възстановяване на бизнеса си. Да помолите за такава, да я анализирате и да я осъществявате в продуктите или услугите си, в случай че е нужно, може да способства за построяването на преданост към марката и да му донесе триумф.

Всъщност най-успешните бизнеси през днешния ден вземат насериозно мислите и възприятията на потребителите си. Ако желаете да съберете база от противоположна връзка на вашите консуматори, има няколко основни тактики.

Търсете противоположната връзка във всичките ѝ форми

Когато компанията ми се появи на пазара с автентичен артикул, доста разчитахме на потребителската противоположна връзка. Помолихме за рецензии, незабавно откакто клиентите тестваха продукта. Вслушахме се в мислите и концепциите им и извлякохме най-хубавото, което да използваме за преправка на предлаганото.

Използвайки тези скъпи мнения, направихме 22 корекци в дизайна, което в последна сметка докара до това, което имаме през днешния ден.

Обикновено потребителите са повече от щастливи да споделят техните отзиви. Хората желаят да бъдат чуди, само че може да не предложат тяхната вероятност, в случай че никой не ги помоли за това. Не се колебайте да се свържете с тях. Това е най-директният метод да научите защо мислят и да изградите взаимоотношения с тях.

Търсете обичта, а не харесването

Особено първоначално, приоритизирайте дребната група хора, които ви обичат, по отношение на огромната група, която просто ви харесва. Нека дребната група, която изцяло има вяра в това, което оферирате, е вашето ядро, в противоположен случай, оценката на вашия бизнес може да падне бързо. Ако пет души обичат продукта ви, можете да накарате 5 000 мощно да го харесват. Но в случай че единствено петима го харесват, на другите 5 000 съвсем няма да им пука.

Интегрирайте противоположната връзка към други данни за потребителите ви

Предимството на директната противоположна връзка е, че е съответстваща за бизнеса ви и характерните потребности за потребителите ви. Но е изолирана информация, откъсната от подтекста.

За благополучие, не е мъчно да се сдобиете с противоположна връзка – даже и слух, или инцидентни мнения за вашия артикул или услуга – и да я поставите в подтекста на други данни, генерирани с други методологии. Сравнете двата типа информация, анализирайте, направете си заключения има ли какво да подобрите и в случай че да, по какъв начин ще действате.

Потърсете потребителите си още през днешния ден

Да споделяте информация за продуктите си не би трябвало да е еднопосочна улица. Да попитате потребителите за тяхната противоположна връзка е превъзходен метод да се свържете с тях и голяма опция за дребния бизнес да се усъвършенства и да пораства.

Изискайте мнение, слушайте деликатно и търсете тези, които обичат продукта ви. Щом анализирате тази противоположна връзка с подобаващите принадлежности, ще разберете къде се крият опциите за усъвършенстване.

Джейсън Маккен, създател на Varidesk, за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР