Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски към украинците и народите

...
Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски към украинците и народите
Коментари Харесай

Зеленски: Русия продължава да търси всякаква измет, която е способна да стреля по мирни хора

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски към украинците и народите на света:

Свободни хора на свободен свят!

Украинци и жители на всички страни, които ценят свободата! Приятели!

На 24 март минава месец от нашата опозиция. Героичната опозиция на украинската страна, украинския народ против безмилостното навлизане на Руската федерация. Измина месец, откогато се защитихме от опита да ни унищожат, да ни изтрият от лицето на земята. Първоначалният проект на съветските войски се провали още в първите дни на нахлуването. Те мислеха, че украинците ще се уплашат. Те мислеха, че ние, украинците, няма да се борим. Сгрешиха.

Те не знаят нищо за нас, за украинците. Те не знаят нищо за свободата. За това какъв брой е скъпа. Те не знаят по какъв начин свободата обогатява живота. Придава смисъл на живота. Но те са доста! Окупаторите към момента са доста. Русия получава работна мощ отвред. Техника. Въздушни бомби, ракети. Търси наемници по целия свят. Всякаква сган, която е способна да стреля по мирни хора.

Руските войски унищожават градовете ни. Убиват безсистемно цивилни хора. Изнасилват дами. Отвличат деца. Разстрелват бежанци. Превземат филантропични колони. Занимават се с мародерство. Горят се музеи, взривяват учебни заведения, лечебни заведения и така нататък За тях целите са университети, жилищни квартали... Всичко! Руските войски не познават границите на злото.

Но...

Войната на Русия не е единствено война против Украйна. Значението ѝ е доста по-широко. Всъщност Русия стартира война против свободата. Това на украинската земя е единствено началото за Русия. Русия се пробва да порази свободата на всички хора в Европа. На всички хора по света. Опитва се да покаже, че единствено грубата и жестока мощ има значение.

Опитва се да покаже, че хората нямат значение, както и всичко друго, което ни прави хора. Това е повода, заради която всички ние би трябвало да спрем Русия. Светът би трябвало да спре войната. Благодаря на всички, които работят в поддръжка на Украйна. В поддръжка на свободата. Но войната продължава.

Терористичните актове против мирни хора не престават. Вече един месец! Толкова дълго! Това разрушава сърцето ми, сърцата на всички украинци и на всеки свободен човек на планетата. Ето за какво ви апелирам да застанете против войната!

От 24 март – тъкмо един месец след съветската инвазия... От този ден и по-късно.

Покажете позицията си!

Излезте от вашите офиси, вашите домове, вашите учебни заведения и университети. Излезте в името на мира. Сложете си украинска символика, с цел да подкрепите Украйна, да подкрепите свободата, да подкрепите живота. Излезте на вашите площади, по вашите улици. Направете се забележими и чути. Кажете, че хората имат значение. Свободата има значение. Мирът има значение. Украйна има значение.

От 24 март. В центровете на вашите градове. Всички дружно, всички, които желаят да спрат войната. И в този момент желая да кажа настрана на жителите на Руската федерация.

Сигурен съм, че на доста от вас политиката на вашата страна ви е противна. На някой просто го е гнус от това, което вижда по малкия екран. От това по какъв начин ви лъжат вашите пропагандисти в интернет. Пропагандисти, които си заплащат от вашите налози. И лъжат за войната, която се заплаща с вашите налози. И която прави по-бедни всички съветски жители. Всеки ден от ден на ден и повече. Не е ли неуместно? Вашата страна събира налози от вас, с цел да ви направи по-бедни. За да ви изолира от света. За да ѝ е по-лесно да ви управлява. И да ѝ е по-лесно да ви прати на война, с цел да умрете. Украйна в никакъв случай не е застрашавала сигурността на Руската федерация.

Дори и в този момент вършим всичко допустимо, с цел да върнем мира на нашата земя. Не на вашата - на нашата земя. За нашите хора. Правим всичко допустимо, с цел да сложим завършек на тази война. И когато успеем – а това ще се случи безусловно – ще бъдете сигурни най-малко в едно: вашите деца към този момент няма да бъдат изпращани да умират на нашата земя, на нашата територия. Ето за какво вие, жителите на Русия, също сте заинтригувани в това да бъде мир. Спасявайте синовете си от войната. Разказвате истината за войната. И в случай че можете да напуснете Русия, с цел да не плащате налозите си за войната, направете го. Всички изследвания демонстрират, че народите на Европа и Америка ни поддържат.

Благодарен съм на всички вас за това. Благодарен от името на Украйна. На всеки в Европейския съюз, Съединените щати, Канада, Англия и други страни за тяхната поддръжка. За поддръжката на свободата. За поддръжката на Украйна. На 24 март в Европа, в Брюксел, ще се проведат три значими срещи на върха. Важни за сигурността на всеки един от нас. Срещата на върха на НАТО. Среща на върха на Европейски Съюз. Срещата на върха на „ Голямата седморка “. Сигурен съм, че хората ще покажат по какъв начин ни поддържат. Но политиците също би трябвало да поддържат свободата. Всички те. Те би трябвало да поддържат битката за живот. Чакаме съществени стъпки. От НАТО, Европейски Съюз и от „ Голямата седморка “. Знаем, че руснаците към този момент започнаха да лобират своите ползи. Това са ползите на войната. Знаем, че те работят с някои сътрудници. Знаем, че желаят да сложат завършек на тази тематика. Темата за битката против войната. Но войната би трябвало да бъде потушена.

На тези три срещи на върха ще отстояваме нашата мощна позиция. На тези три срещи на върха ще забележим кой е другар, кой сътрудник и кой се продаде и ни съобщи. Животът може да бъде предпазен единствено в единение. Свободата би трябвало да бъде въоръжена. Украинското небе по този начин и не е предпазено от съветски ракети и въздушни бомби. Ние по този начин и не сме получили самолети или съвременни противоракетни оръжия. Не получихме танкове, противокорабни оръжия. Руските войски към момента могат да убиват хиляди наши хора, да унищожат градовете ни. Просто тъй като има толкоз доста окупатори. Просто тъй като Русия от десетилетия се готви за тази позорна война.

Помолихме да бъде затворено нашето небето. И помолихме помощта на НАТО за Украйна да бъде ефикасна и неограничена. Всякаква поддръжка с оръжия, от които се нуждаем. Помолихме Алиансът да заявява, че всестранно ще оказва помощ на Украйна да завоюва тази война, да почисти нашата територия от нашественици и да възвърне мира в Украйна.

Свободни хора от свободен свят!

Заедно би трябвало да предотвратим това, Русия да не пречупи някой в НАТО, Европейски Съюз или „ Голямата седморка “. Да не пречупи и притегли някой на страната на войната. Ще забележим на 24 март.

Украинци! Украинки! Всички наши Герои!

Мина месец. Издържахме шест пъти по-дълго, в сравнение с врагът беше възнамерявал, откогато съветското командване рапортува на съветския президент. Те бяха уверени, че Украйна не е страна. Бяха уверени, че не сме нация. Измамиха самите себе си. Но това не е наша работа. Това е тяхното държавно самоубийство. И ние просто пазиме живота си. Свободата си. Нашата лична страна. Нашите деца. А това значи, че пазиме нашето бъдеще.

Това е война за самостоятелност. И ние сме длъжни да победим.

Ще възстановим всеки град, който героично се съпротивлява. За всяко закононарушение ще подвеждаме окупаторите под отговорност. Житомир и Суми, Киев и Чернигив, Харкив и Мариупол, Волноваха и Миколаив, Охтирка и Гостомел, Херсон и Одеса, Изюм и Донецк, Луганск и Чорнобаивка... Всички наши хора ще живеят в свободна Украйна. След нашата победа. Която ще пристигна толкоз скоро, колкото ще сме по-единни.

Всички сме украинци. Всички сме европейци. Всички сме свободни хора от свободния свят. В единение! На бойното поле и на политически позиции, на манифестации и срещи на върха, на работа и в общуването с хората. С всичките си дейности би трябвало да насърчаваме Русия да търси мир. С всичките си дейности би трябвало да приближим успеха на свободата.

Вечна памет на всички починали за Украйна!

Вечна популярност на всички наши герои!

Слава на Украйна!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР