Повдигат обвинение на собственика на пистолета, с който синът на

...
Повдигат обвинение на собственика на пистолета, с който синът на
Коментари Харесай

Обвиняват собственика на пистолета, използван от сина на Божанков

Повдигат обвиняване на притежателя на револвера, с който синът на претендента за народен представител Явор Божанков простреля 12-годишно момиченце. Това ще се случи през днешния ден, като от Районната прокуратура – Велико Търново не прецизират часа.

Според източници Димитър Бонзов, притежателят на оръжието, би трябвало да се яви в полицията в следобедните часове. Там ще му бъдат снети пояснения, отпечатъци и ще бъде избрана мярка за неотклонение.

Припомняме, че случаят се случи в неделя следобяд. По време на празненство за рожден ден в частна къща в Арбанаси 11-годишно момче простреля със законно притежаван револвер " Смит енд Уесън " 357 магнум 12-годишно момиче, което му е родственик.

Раненото дете е в положително положение. Кракът ѝ бе опериран в регионалната болница в Търново, след което тя бе превозена в университетска столична болница за следващо лекуване.

Разследването по случая се води от Районна прокуратура – Велико Търново. Образуваното досъдебно произвеждане е за причиняване на междинна телесна щета на малолетно лице, както и за погрешно предпазване на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези закононарушения са до 6 година отнемане от независимост за първото и сред 3 и 10 – за второто, осведоми " Фокус ". Родителите на потърпевшото дете, както и на това, което е стреляло няма да носят правосъдна отговорност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР