Обмяната на веществата е изключително важен процес в човешкото тяло,

...
Обмяната на веществата е изключително важен процес в човешкото тяло,
Коментари Харесай

Какво да правите, ако обмяната на веществата ви е бавна

Обмяната на веществата е извънредно значим развой в човешкото тяло, защото от него зависи директно работата и скоростта на редица системи. Така да вземем за пример учените през днешния ден са потвърдили, че бавният метаболизъм може да докара до проблеми с храносмилателната система, утежняване на съня и на самочувствието ви.

Също по този начин може да имате здравословни проблеми с костната система, кожата ви да стане суха, да качите килограми, да се увеличи холестерола и по този начин нататък. Именно по тази причина е значимо да се грижите за здравето си, защото от това зависи директно вашето самочувствие и благополучие.

Ако обмяната на веществата ви е мудна, следвайте отговорно тези препоръки.

1. Движете се повече

Движението е здраве, само че и най-лесният метод да рестартирате метаболизма си, като експертите предлагат на ден да изминавате най-малко 10 хиляди крачки.

2. Хапвайте по малко, само че постоянно

Никога не се тъпчете и не преяждайте, защото по този начин освен ще се забави обмяната на веществата, само че и това може да докара до редица други болести и проблеми със здравето ви. Ако се храните здравословно, само че също по този начин на дребни порции и постоянно, тогава няма да се чувствате гладни, само че и ще можете да активирате метаболизма на организма си. Това е и най-правилният хранителен режим, в случай че желаете да отслабнете, само че без това да навреди на самочувствието и здравословното ви положение.

 Повече белтъчини при мудна обмяна на веществата

3. Увеличете белтъчини в менюто си

Това не значи да преминете на напълно протеинова диета, а просто вечерното ви меню да съдържа повече от тези хранители субстанции, само че и да е оскъдно на въглехидрати. Учените са потвърдили, че по този начин освен ще се форсира, само че и и ще забързате обмяната на веществата в тялото.

4. Пийте повече течности

Винаги започвайте деня си с чаша прясна вода, като вършиме това и преди да си легнете. Също по този начин е добре да пиете течности 30-40 минути преди и след хранене, а не по време. По този метод организмът ви доста по-ефективно стартира да изгаря мазнините.

5. Винаги закусвайте

 Закусвайте, с цел да забързате обмяната на веществата

Първото хранене е най-важното за деня и ви зарежда със сили и сила. Много постоянно обаче хората бъркат и не закусват, което е доста нездравословно и може да докара до доста закъснение на обмяната на веществата.

6. Вземайте си контрастно душове

Особено потребно е това сутринта, защото по този начин освен ще разсъните организма си, само че и ще активирате метаболизма. Можете да вършиме това и вечерта, преди да си легнете, като по този метод ще подобрите и съня си.

7. Добавете канела в менюто си

Тази фалшификация е извънредно потребна, защото оказва помощ за нормализирането на енергийните равнища, като също така е натурален активатор обменните процеси в тялото ни. Ако желаете да отслабнете и да се избавите от непотребните килограми, тогава просто добавяйте канелата в кафето си.

8. Добър сън

 унесеност

Това е не по-малко значимо изискване, в случай че желаете да ускорите обмяната на веществата ви. Днес е потвърдено, че хората, които спят по-малко от 5 часа дневно са предразположени към затлъстяване.

9. Пийте зелен чай

Зеленият чай е богат на потребните катехини, които работят като “допинг ” за метаболизма и забързват обмяната на веществата, помагайки ви да се избавите от непотребните килограми и да влезете още веднъж в обичаните си дънки.

10. Консумирайте люта храна

Пикантните храни потвърдено спомагат за активирането на тези процеси, като също така тялото ви създава повече адреналин, а по този метод се форсира и самото изгаряне на досадните мазнини.

Ако и вие желаете да имате съвършено тяло, тогава е значимо да запомните, че не съществува “вълшебно хапче ”, с което за 2-3 дни да свалите непотребните килограми.

Тези 10 съвета за забързване на метаболизма обаче ще ви оказват помощ много, тъй като по този начин ще можете да ускорите обмяната на веществата си. И помнете, че в основата на всеки хранителен режим е здравословното хранене и постоянните физически тренировки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР