Обмисляме възможности енергийните дружества да предлагат специални продукти за едрия

...
Обмисляме възможности енергийните дружества да предлагат специални продукти за едрия
Коментари Харесай

Енергийните дружества май ще предлагат специални продукти за едрия бизнес

Обмисляме благоприятни условия енергийните сдружения да оферират специфични артикули за едрия бизнес. Това е една от ограниченията, които бяха разисквани през днешния ден на среща сред министъра на енергетиката Андрей Живков, заместник-министъра Мирослав Дамянов, представители на енергийно-интензивната промишленост, търговци на ток, синдикални организации, КЕВР, БЕХ и други специалисти. Целта на диалозите е да бъдат открити разновидности за понижаване на негативите за бизнеса, подбудени от високите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Това оповестиха от енергийното министерство.

Сред обсъжданите ограничения министър Живков открои също и вероятни промени в разпоредбите за търговия на борсата. Всички получени оферти от страна на бизнеса ще бъдат оценени в най-кратък период, тъй че да бъде открито общо решение, което е задоволително и от позиция на европейските нормативи.

През последния месец, вследствие на намесата на служебното държавно управление, Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ работи на оптималната мощ, което не се е случвало през последните години, акцентира министър Живков. В резултат на това България е измежду страните в Европейски Съюз с най-ниски цени на електрическата енергия (след Полша). Това, несъмнено, не е успокояващо, тъй като трендът е към повишаване и точно тази опасност стимулира общите старания за търсене на допустими решения, посочи енергийният министър.

През идната седмица предстоят диалози и с министерствата на финансите и на стопанската система, с цел да бъдат продължени и задълбочени разискванията за вероятните ограничения за подкрепяне на бизнеса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР