Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров вече 10 месеца

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров вече 10 месеца
Коментари Харесай

Областният управител 10 месеца чака правителството да се заеме с пътищата в Софийска област

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров към този момент 10 месеца чака отговор от институциите за неприятните пътища в Софийска област. Но отговор не получава.

"С цел предварителна защита на сходни произшествия изпратих писмо до Министерския съвет, до ръководителя на АПИ и до шефа на Областно пътно ръководство, в което давам цялостен лист на пътищата, които са в сериозно положение и които могат да провокират произшествия и сходни трагични случаи. Вече 10 месеца нямам отговор в качеството ми на регионален шеф нито от АПИ, нито от ОПУ. До този миг ОПУ е трябвало да даде 4 доклада за свършената от тях работа във връзка със положението на пътищата в региона. От тези отчетаи аз съм получил единствено един. Вчера имахме една работна среща с шефа на ОПУ Георги Георгиев - някогашен кмет на Сливница, който даже отхвърля да ми каже какъв е бюджетът за ремонта на пътищата на територията на Софийска област. Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели от къде стартира и къде свършва Софийска област ",обяви Илиан Тодоров на конференция за това по какъв начин институциите считат да се оправят с войната по пътищата в Софийска област.

Областният шеф сподели, че губернаторите или регионалните шефове в Хърватия, Чехия, Холандия, Полша, Румъния, Словакия и други страни в Европейския съюз се занимават с ремонта и поддръжката на пътищата. Това към този момент се прави в Европейски Съюз, за какво да не се направи и у нас, попита Илиан Тодоров. Той добави, че ще създадат от администрацията на София област предложение до министър-председателя да се вменят пълномощия на регионалните шефове, тъй като сега те нямат съвсем никакви.

"В България по този начин седят в топлите си кресла едни самозабравили се хора, анонимни служители, специалисти по нищоправене, които си разрешават да нарушават даже заповедите на министър-председателя. Аз към този момент разговарях и с водача на политическа партия "Атака " и ръководител на групата на "Обединени патриоти " да създадем едни промени в Закона за пътищата, несъмнено, откакто се организира и съдружен съвет, в които промени да предложим регионалните шефове в България да дават отговор напълно за републиканските пътища, които са в действителност държавна благосъстоятелност. Те да вършат ремонтите и всичко останало, и те да носят директната отговорност, в случай че нещо се случи ", добави Илиан Тодоров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР