Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с
Коментари Харесай

Родният трибагреник се развя редом до японския в Сапоро в знак на уважение към губернатора на Софийска област Илиан Тодоров

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с кмета на Сапоро Кацухиро Акимото и го срещна с опциите за вложения в СПА и ски туризъм, както и с опциите, които оферират индустриалните зони в Софийска област. Специално внимание по време на диалога беше обърнато на развиването на високите технологии и опциите, които предлага гр. Правец в бранша.



Тодоров предложения Акимото да посети България, като кметът на Сапоро получи и специфична покана да участва на националния събор на националното творчество „ Копривщица пее “.

Кметът на Сапоро одобри поканата и съобщи, че е впечатлен от описа за нашите обичаи и просвета и желае да опознае страната ни. Той показа, че до момента е чувал за България единствено около българското кисело мляко. Акимото и Тодоров се съгласиха, че има доста прилики сред Сапоро и Софийска област като цяло, само че най-много в развиването на ски спорта и зимния туризъм.

Областният шеф и кметът на Сапоро разискаха и опциите за другарство и съдействие сред двата района в дълготраен проект.

От своя страна губернаторът на Софийска област показа, че е впечатлен от Сапоро и опциите на града, само че това от което най- доста е впечатлен е приветливостта на жителите на Сапоро. Тодоров съобщи, че съгласно него Сапоро има едно голямо благосъстояние и това са жителите му.



На срещата участваха заместник-кметът на Сапоро, началникът на кабинета на Акимото, посланикът ни в Япония Борислав Костов и кметът на гр. Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Ивайло Симеонов предложи побратимяване сред Сапоро и Елин Пелин. В чест на Тодоров пред кметството на Сапоро българското знаме беше издигнато до знамето на Япония.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР