Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе работен обяд

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе работен обяд
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров: Префектура Хокайдо и Софийска област ще изградят стабилни двустранни отношения

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров организира работен обяд с посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Масато Ватанабе в резиденцията на посланика. Срещата е по покана на Масато Ватанабе във връзка със сключването на съглашение за съдействие сред префектура Хокайдо и Софийска област.

„ Надявам се да изградим постоянни връзки в областта на стопанската система, културата, спорта с префектура Хокайдо. Работим и по подписване на съглашение с Токио “, съобщи по време на срещата Тодоров.

Японският дипломат благодари за самодейността и проявения интерес и съобщи, че приветства всяко предложение за взаимно съдействие сред двете страни.

По време на срещата се подчертава върху съдействие в региона на логистиката, селското стопанство, туризма и културно-историческия туризъм. Японската страна демонстрира интерес към развиването на високите технологии, към производството на обичайни български артикули като киселото мляко, виното, производството на зеленчуци. Особено внимание беше отделено на опциите за развиване на ски туризма сред столицата на префектура Хокайдо Сапоро и зимният курорт Боровец.

Тодоров и Ватанабе единомислещо означиха, че фестивалът „ Копривщица пее “ притегля доста японски туристи и дестинацията съставлява интерес за японската страна.

Областният шеф предложения деца от префектура Хокайдо да посетят Софийска област и да отседнат във вилата на регионалната администрация в Боровец.

Тодоров подари на Ватанабе плакет на Софийска област и обичайни български национални кукли и го предложения дружно да открият идващият фестивал „ Копривщица пее “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР