Областният информационен център-Варна се включи в заключителна международна конференция по

...
Областният информационен център-Варна се включи в заключителна международна конференция по
Коментари Харесай

ОИЦ-Варна с участие в конференция, посветена на чая

 Областният информативен център-Варна се включи в заключителна интернационална конференция по плана CBC BSB TeaWay " Популяризиране на чая като мотор на растежа в района на Черноморския басейн ", финансиран от програма  " Черноморски басейн “ 2014-2020 година От българска страна по него работи Агенцията за икономическо развитие-Варна, оповестиха от ОИЦ-Варна.

Онлайн събитието бе проведено от Търговско-промишлената палата на Трабзон, Турция. Участие в него взеха представители на партньорите от Армения, България, Грузия, Гърция и Турция, както и локални заинтригувани страни с отношение към развъждането на билки и производството на чай. Общият бюджет на TeaWay е 700 хиляди евро, а продължителността му - 24 месеца.

По време на конференцията бяха показани осъществяването и постигнатите резултати по плана, чиято съществена цел е разпространение на чая като мотор на растежа в района на Черноморския басейн и търсене на благоприятни условия за генериране на приходи посредством повишение на интереса към него. Сред главните действия по плана са основаването на пътна карта на чая с разбор за положението на пазара за тази стока и потребностите от нея, както и създаването на стратегия за повишение потенциала на земеделските производители и обучаване на хора, които желаят да развиват сходен бизнес.

В рамките на събитието ОИЦ-Варна срещна участниците с активността си и услугите, които дава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР