Два евтини зеленчука намаляват риска от рак на червата със

...
Два евтини зеленчука намаляват риска от рак на червата със
Коментари Харесай

Два евтини зеленчука намаляват риска от рак на червата със 79 процента

Два евтини зеленчука понижават риска от рак на червата със 79 %. Руският ендокринолог, диетолог Вера Кузмина уточни два евтини и доста постоянно срещани зеленчука, които си коства да включите в вашата диета за профилактика на рак на червата, оповестява OTV с позоваване на изданието Khibiny.

Говорим за чесън и лук, които освен могат да се купят във всеки супермаркет, само че и да се отглеждат във всяка градина, а някои даже имат перваза на прозореца вкъщи. В изказванията си лекарят се базира на изследване, извършено от най-близките съседи на жителите на Приморие, китайски учени, което потвърди, че тези зеленчуци могат да понижат риска от рак на червата.

Два евтини зеленчука понижават риска от рак на червата със 79 %

Оказва се, че са изследвани данните на 833 пациенти с тази диагноза и 833 здрави хора. Диетите бяха съпоставени. В резултат на това стана известно, че в случай че човек постоянно употребява чесън и лук, рискът от рак на дебелото черво понижава със 79 %. Междувременно приморските лекари, без да омаловажават заслугите на своите задгранични сътрудници, предлагат, с изключение на включването на чесън и лук в диетата, да бъдат в сигурност с годишен медицински обзор. Факт е, че колоректалния рак е постоянно срещан рак.

Два евтини зеленчука понижават риска от рак на червата със 79 % 15.06.24 04:00 Как да премахнем мазолите по краката? 15.06.24 03:00 Недооценено растение, което всеки би трябвало да яде през цялата година 15.06.24 02:00 Трите най-опасни неща в кухнята, които вредят на здравето 15.06.24 01:30 Кои храни съдържат повече протеини от яйцата? 15.06.24 01:00

А актуалните благоприятни условия за ранна диагностика разрешават да се разпознава казусът в точния момент в 98% от случаите. Важен рисков фактор за развиването на злокачествени новообразувания на

разнообразни елементи на дебелото черво и ректума при официално здрав човек е възрастта. По-малко от 2% от случаите се срещат преди 40-годишна възраст, а по-късно процентът се покачва внезапно. Ето за какво в Приморския край проучването на изпражненията за скрита кръв е включено в комплекса от медицински прегледи. От 40 до 64 години в това число – един път на 2 години, от 65 – годишно.

Така през 2023 година на професионални събития лекарите в градската болница в Находка идентифицираха 87 случая на злокачествени тумори. Те включват 8 случая на колоректален рак. Според заместник-главния доктор по извънболничната помощ Екатерина Максименко, заради обстоятелството, че казусът е открит в началния стадий, пациентите имат положителни шансове за възобновяване.

 

Източник: Khibiny/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР