Обирджиите на инкасо колата от столичния квартал „Овча купел“ са

...
Обирджиите на инкасо колата от столичния квартал „Овча купел“ са
Коментари Харесай

Експерт по сигурността посочи първа конкретна следа към обирджиите на инкасото от „Овча купел“: Добре образовани са и са знаели, че...

Обирджиите на инкасо колата от столичния квартал „ Овча купел “ са добре готови. Предварително са оглеждали обекта и знаят по какъв начин да реагират след закононарушението. Това са готови и образовани хора, които знаят по какъв начин да работят в такива обстановки. Това съобщи проф. Томо Борисов от Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система, който също има охранителна компания.



„ Практиката демонстрира, че крадците постоянно нападат там, където защитата на инкасото се усеща най-добре и сигурна. Виждате какъв брой бързо са работили нарушителите – знаели са какво вършат “, сподели още специалистът по сигурност в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Много са уязвими сътрудниците, които правят инкасовата активност. Те постоянно могат да бъдат обект на нахлуване. А казусът е, че всичко става за секунди. Винаги когато се нападна подобен автомобил, първо се атакува защитата. А самите охранители съвсем постоянно не са минали задоволително часове образование. Ако обаче се съблюдават инструкциите, надали може да се стигне до сходни закононарушения “, посочи той.

„ За страдание множеството охранители във финансовите институции или банки са пенсионери. Това се дължи най-много на ниското възнаграждение. Фактор е и неналичието на квалифицирани фрагменти “, сподели още проф. Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР