Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Путин: Русия ще развива ядрения си арсенал , но е готова за преговори за сигурност с НАТО

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че страната му ще продължи да развива своя максимален на света нуклеарен боеприпас като средство за въздържане. Освен това Русия ще продължи да доставя на армията си, воюваща в Украйна, най-новото въоръжение и дронове, цитират го Ройтерс и Българска телеграфна агенция. В същото време обаче Путин споделя, че съветската федерация е подготвена да води договаряния за сигурност със страните от НАТО.

" Планираме в допълнение да развием нуклеарната си триада като гаранция за стратегическото въздържане и с цел да запазим салдото на силите по света ", съобщи Путин по време на гала в Кремъл, на която участваха випускници на военни, полицейски и разследващи академии. Той сподели още: 

" На срещата с управлението на Министерството на външните работи изложих нашето виждане за работата по основаването на равноправна и неделима сигурност в Евразия. Готови сме за необятна интернационална полемика по тези основни, жизненоважни въпроси, както с нашите сътрудници от Шанхайската организация за съдействие, Оперативно-наблюдателно дело, БРИКС, по този начин и с други интернационалните обединявания, европейските страни и страните от НАТО и други Естествено, когато са подготвени за това ".

По-рано денем представителят на Кремъл Дмитрий Песков даде знак, че желанието на Русия да води договаряния за сигурността със Съединени американски щати съответно зависи от едновременни полемики за войната в Украйна. 

" Ние сме отворени за разговор, само че за необятен, изчерпателен разговор, който обгръща всички измерения, в това число измерението, обвързвано с спора към Украйна, присъединяване на Съединени американски щати в този спор ", разяснява Песков.

Вчера съветският президент, говорейки пред публицисти във Виетнам анонсира, че Русия обмисля вероятни промени в доктрината си за потребление на нуклеарни оръжия. По създание доктрината гласи, че Русия може да употребява оръжия от подобен тип в отговор на нуклеарна офанзива или при положение на нахлуване с стандартно оръжие, което съставлява опасност за страната, означи Ройтерс.

В Ханой Путин разяснява и обстановката със Запада, като упрекна военния алианс НАТО, че основава опасност за сигурността на Русия и други страни в Азия.  " Виждаме какво се случва в Азия, основава се блокова система. НАТО към този момент се " реалокира " там, като че ли на непрекъснато местопребиваване. Това, несъмнено, основава опасност за всички страни в района, в това число и за Руската федерация. Ние сме длъжни да отговорим на това и ще го създадем ", съобщи съветският президент.

Преди това Путин посети и Северна Корея, с чийто лидер Ким Чен-ун подписа контракт, според който всяка от страните дава обещание да окаже незабавна военна поддръжка на другата при положение на въоръжена експанзия против някоя от тях. 

Обезпокоени от възходящата военна мощност на Китай, Съединени американски щати упорстват НАТО да споделя опит и да построява връзки с страни като Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР