Обилните валежи в района на Пловдив са активизирали свлачище по

...
Обилните валежи в района на Пловдив са активизирали свлачище по
Коментари Харесай

Пороите активизираха свлачище на пътя Асеновград - Смолян

Обилните превалявания в региона на Пловдив са засилили свлачище по пътя Асеновград - Смолян. Екипи работят още от тази нощ, съобщи зам.-регионалният министър Николай Нанков след присъединяване в конференция за ВиК бранша.

Асеновград
 © Архив/БГНЕС
По-голям проблем е обаче в сектор от второкласния път Горна Оряховица – Първомайци. Има затворен пътен сектор поради преливане на река Янтра. Блокирано е мостово оборудване с тиня и паднали дървета.

В момента се разчиства, има обходен маршрут.
 Частично бедствено състояние е оповестено в Горна Оряховица Частично бедствено състояние е оповестено в Горна Оряховица
Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев разгласи отчасти бедствено състояние. Затворен за автомобилно придвижване е Александровският мост на републиканск...

Няма проблеми при десетте комплекси язовира в страната за битово водоснабдяване. Няма и преливащи язовири. Речните кревати в разстояние на 500 м, както е по норматив, са почистени.

Има следено изпускане на 2 от тези 10 основни язовира. Нивата се поддържат по отношение на напътствията на Министерство на околната среда и водите, изясни Нанков.

Дежурни екипи наблюдават непрекъснато равнищата на язовирите и реките.
 Заради изобилните превалявания: Следят положението на язовирите в страната Заради изобилните превалявания: Следят положението на язовирите в страната
Заради изобилните превалявания оперативното звено към Министерството на околната среда и водите ще следи положението на язовирите в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР