Обикновено във всяка кухня има редица от кухненски шкафчета, които

...
Обикновено във всяка кухня има редица от кухненски шкафчета, които
Коментари Харесай

Никога не дръж тези неща под кухненската мивка

Обикновено във всяка кухня има редица от кухненски шкафчета, които обгръщат и пространството под мивката. Там най-често държим торбички, кошче за отпадък, препарати и какво ли още не. Всяко домакинство отрежда това особено шкафче за разнообразни неща. Знаете ли, че има правила, съгласно които някои неща наложително би трябвало да бъдат преместени от това шкафче, тъй като мястото им не е под мивката? Вижте какво не би трябвало да държите там и направете съответните промени, в случай че има потребност от такива.
Храни, които могат да се съхраняват отвън хладилник 
става дума за зехтин, оцет, брашно, сол, захар и така нататък Всички тези пакети с артикули, които се съхраняват в шкафче. Защо обаче сте им избрали тъкмо това под мивката? В него може да се образува плесен, тъй като е на такова място. Съответно плесента може да нападне и питателните ви артикули, без значение в каква опаковка се съхраняват. Те би трябвало да са прибрани в долап, който е на високо или се проветрява постоянно.
Препарати за почистване 
Тук става дума за белина, обезмаслител или сходен с по-агресивно деяние. Те съдържат химикали, които има заплаха да се разпространят на открито при погрешно затваряне или късане на опаковката. Съответно може да увредят тръбите на мивката или самия долап. Преместете ги в мокрото помещение или в долап, в който няма заплаха от пораждане на влага, твърдейки се, че сте ги затворили доста добре.
Препарати със податливост към запалване 
Шкафчето под мивката не е място и за бои, лакове, препарати за разчистване, които елементарно могат да се възпламенят. Всъщност въобще не ги дръжте в кухнята, тъй като там има прекомерно доста уреди, които ползвате и излъчват топлота. Преместете ги в килер или мокро помещение, където няма да имат допир до апарат, излъчващ топлота.
Кърпи и хартия 
Те могат да мухлясат най-бързо от всички артикули. Хартията може да се навлажни и да се наложи да я изхвърлите, а кърпите да станат прекомерно влажни и годни да бъдат гостоприемник за микроби. Преместете ги в чекмедже нависоко, което постоянно отваряте, с цел да се проветрява.
След като видяхте какво не трябва да държите в шкафчето под мивката и към този момент знаете дали е належащо да извършите промени с вашето, дано забележим и какво би трябвало и може да държите там: кошът за отпадък би бил на мястото си под мивката, както и пликовете, които ползвате за изхвърлянето на отпадъците, всякакви принадлежности за разчистване като четки, гъби и други. Това е и отлично място за пожарогасител.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР