Обикновен делови ден в парламента, служебният паркинг е препълнен. Кои

...
Обикновен делови ден в парламента, служебният паркинг е препълнен. Кои
Коментари Харесай

Народни избраници? БМВ-та и мерцедеси за милиони паркирани пред парламента

Обикновен настоятелен ден в Народното събрание, служебният паркинг е претъпкан. Кои коли са на депутати, кои на посетители или някой почитан чиновник, мъчно е да се каже. Но сигурно тези на националните избраници са мнозинство.

Естествено, най-големите баровци измежду политиците не паркират на пространството сред „ Александър Невски и Българска академия на науките. Те имат персонални водачи, които получават позвъняване и дохвърчат на часа с лъскавите коли

Но въпреки всичко персоналният автопарк на парламентаристите е впечатляващ, ще се убедите от обиколката на „ Галерия “.

Четири броя Ауди Q7 преброяваме за старт на паркинга, недосегаем за елементарни жители. Най- впечатляващ е бял модел със софийска регистрация. Като десерт има и една новичка Q8.

Любителите на тази марка харесват очевидно и лимузината А6. Цели 6 представители на модела красят паветата. Три са по-лъскави, с номера от Разград, Пловдив и София-град. Другите минават в графата естествени.

Минаване към тежката артилерия на тузарските коли. Веднага сграбчва окото мерцедес GSL 43 AMG със софийски номер. Много е крепък джипът, само че ще би трябвало да се бръкнете с към 85 000 евро , в случай че желаете нещо ново от тази година.

Срещу 50 000 евро ще се уредите с страшилище на 3-4 години, предлагащо 390 коня бензинов мотор, цялостен автоматик, 4 по 4 и какви ли не екстри.

Не по-малко впечатлява новичко BMW 850L. Ако имате 250 бона в лв. , може да го вземете непосредствено от автосалона. И да натискате по-леко педала, че 530 коня нямат удържане. Ускорява до 100 км/ч. за 3,9 секунди. Ако го имате, разходът от 10-11 литра извънградско надали ще ви стресне.

Варна праща красавец на паркинга – джип BMW Х7. Нов коства 231 000 лв., напряко ще ви останат 20 бона за бензин, в случай че го предпочетете пред горната лимузина. Но пък е „ едвам “ 330 коня. „ Мерцедес “ дава още едно украшение в сбирката на депутатския паркинг с модел GLS 250 d автоматик. За 4-5 годишен джип от модела ще ви стигнат 70 бона.

Накъде без Бургас и едно БМВ 750 Li, подковано с 530 коня! Бърза информация в уебсайт демонстрира, че за 220 бона ще ви докарат съвършено на една година от Германия, на 16 000 километра и в гаранция. И тук няма да изреждаме екстрите, че ще иде цяла страница. Но пък всяка бургаска „ батка “ ще ви завижда!

Реклама

С 4 идентични числа е и един софийски мерцедес GLS 400 d. И той гони 240 бона нов в магазина.

На очи се набива паркирано БМВ Х5 “, защото безусловно мирише на ново. Някой може да си го е подарил за триумфа на изборите.

Очевидно не е от щадящите градската среда водачът на голям пикап „ Тойота Хайлукс “. Перфектна кола за излет в планината, само че не и за жълтите павета.

Бяла „ Панамера “ в дохвърчала от Стара Загора . Видимо не е изкарала повече от една зима, а стилът подсказва, че евентуално е благосъстоятелност на някой от по-младите депутати.

Поздрави за притежателя на чисто ново „ Волво Х S 60 “. Много е крепко и елегантно на фона на целия паркинг, по тази причина го включваме при тежката артилерия.

Не са малко и феновете на „ Фолксваген “ с два блестящи екземпляра на класиката „ Пасат 2,0 “.

Четири по-старички представители на модела им вършат компания. Марката допълват един „ Голф 7 “ и една нова „ Джета “.

По-слабо са показани междинна ръка коли на „ Мерцедес “. С-класата има два броя на ВИП паркинга, виждаме скромни модели В200 и А160. На паветата проличава и класиката Е 320, обичана на Ицо Хазарта. Но несъмнено „ очиларката “ не на депутата от Политическа партия, който идва постоянно пешком отнякъде.

Голям шлагер е „ Шкода Октавия “ с цели пет представителя. Още двама (вероятно) депутати карат по-големия модел „ Супърб “, чудесно решение за фамилна кола.

От междинния към невисок клас коли започваме с доста симпатично модифицирано „ Пежо 206 “, подкрепено от непретенциозен 301 и един типичен 407.

Въобще, не ги мислете депутати, единствено колите им са за милиони…
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР