Обичате ли котките толкова, колкото аз не ги обичам? Обичам

...
Обичате ли котките толкова, колкото аз не ги обичам? Обичам
Коментари Харесай

Как котките зомбират стопаните си?

 Обичате ли котките толкоз, колкото аз не ги обичам? Обичам кучета:)

А за какво? Защото може и да не съм инфектиран с токсоплазмoза (на снимката)!

Преди няколко години бях доста сюрпризиран да науча за тези паразити, само че в доста връзки точно поради тях хората обичат котките.

И по този начин, какво е токсоплазмоза? Това е подобен организъм, който живее в животните от семейство котки и, напускайки ги, постоянно се стреми да се върне назад!

Освен това, с цел да се върне назад в тялото на котката, е в положение да промени държанието на междинния гостоприемник, да вземем за пример мишки, които, инфектирани с токсоплазмоза, трансформират държанието си по подобен метод, че да попаднат още веднъж в котката. Просто казано, мишките губят възприятието си за боязън и отиват там, където живеят котките, с цел да бъдат изядени: по този начин паразитът се връща при притежателя си.

Това е безусловно потвърден теоретичен факт, можете да го прочетете в Уикипедия или някъде другаде, само че на всички места ще намерите едно нещо: токсоплазмозата, която е напуснала тялото на котка с урина или изпражнения, постоянно се стреми да се върне назад и откакто влезе в междинния гостоприемник, ПРОМЕНЯ ПОВЕДЕНИЕТО МУ по този начин, че да се приближава до котки.

А къде е индивидът, ще попитате. Ние не сме някакви плъхове, мозъците ни са устроени по различен метод, ние сме по-напреднал организъм, тази токсоплазмоза по този начин ли ни въздейства и тъкмо заради тази причина обичаме котките, с цел да се върне назад при притежателя и така нататък в кръг? Като зомбита ли сме?

Не, не споделям, че сме зомбита и по тази причина обичаме котки, макар че тук да вземем за пример пишат за това в прав текст. Но ще се обърна към същата Wikipedia, където има раздел за това по какъв начин токсоплазмозата визира човек. И там написа следното, откъс:

Инфекцията с токсоплазмоза води до увреждане на астроцитите в мозъка, тъкмо същото увреждане на астроцитите се следи при шизофрения.

Още един път: токсоплазмената зараза при хората е присъща за шизофрениците, т.е. измежду тези, чието психическо положение се трансформира. Мозък!

Адам Истуд


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР