Oбещаната от Русия забрана за Instagram влезе в сила на

...
Oбещаната от Русия забрана за Instagram влезе в сила на
Коментари Харесай

Instagram официално е забранен в Русия

Oбещаната от Русия възбрана за Instagram влезе в действие на 14 март, като платформата за обществени медии стана недостъпна популацията на страната.

Държавата разгласи проекти за възбрана на Instagram предходната седмица в отговор на решението на компанията майка Meta да разреши на потребителите на Фейсбук и Instagram в някои страни да приканват за принуждение против съветски бойци след нахлуването на страната в Украйна. Русия непрестанно лимитира достъпа до онлайн платформи в опит да управлява потока от информация за войната и към този момент забрани Фейсбук и Twitter.

Миналия петък шефът на Instagram Адам Мосери сподели в туит, че „ Това решение ще отреже 80 милиона в Русия достъпа до и от останалия свят, защото към 80% от хората в Русия следват акаунт в Instagram отвън своята страна. "

През уикенда съветските блогъри в Instagram разгласиха прощални известия до своите почитатели, насърчавайки ги да ги следват на други платформи или да изтеглят VPN програмен продукт, с цел да заобиколят възбраната на страната.

Instagram също по този начин даде платформа за руснаците да приказват против войната, в това число богатите олигарси и техните фамилии. София Абрамович, щерка на милиардера Роман Абрамович, показа обява против Путин в Instagram, преди да я изтрие, до момента в който богатият съветски банкер Олег Тинков написа, че войната е „ немислима и неприемлива “.

Повече може на намерите тук. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР