Обединеното кралство трябва да престане да обвинява албанците за граничните

...
Обединеното кралство трябва да престане да обвинява албанците за граничните
Коментари Харесай

Напрежение между Тирана и Лондон

Обединеното кралство би трябвало да престане да упреква албанците за граничните си проблеми и престъпността на Острова, съобщи албанският министър председател Еди Рама във връзка задълбочаващата се рецесия с миграцията. Той написа в Туитър: " Да се вземат на прицел албанците (както срамно правеха някои, когато се бореха за Брекзит) като причина за английската престъпност и проблеми по границите е лесна изразителност, само че пренебрегва обстоятелствата ". Лидерът добави, че е подготвен да работи в тясно съдействие с Лондон, само че " вярното разчитане на обстоятелствата и взаимният почит са от огромно значение ". 
В понеделник английската вътрешна министърка Сюела Брейвърман се съгласи с депутата реакционер Лий Андерсън, че " албански нарушители напущат сигурната си страна, с цел да идват във Англия ". И, " в случай че на албанците не им харесва настаняването на Острова, могат да се качат назад на дребните си лодки и да се върнат във Франция ".
Брейвърман добави, че доста от албанците " злоупотребяват със актуалните закони за робството ". Министрите желаят да ускорят разглеждането на молбите на пристигналите албанци за леговище и несполучливите претенденти бързо да бъдат връщани в родината им.
Депутатите бяха осведомени в Народното събрание, че досега от началото на годината на Острова са пристигнали 12 000 албанци в съпоставяне със единствено 50 през 2020 година 10 000 от тях са мъже или 1% от мъжкото население на балканската страна. В своята реакция на събитията Еди Рама уточни, че " албанците във Англия работят неуморно и си заплащат налозите и че британците би трябвало да се борят с бандите от всички националности и да престанат да дискриминират сънародниците му като търсят в тях опрощение за неуспеха на миграционната си политика ".
Албанците сега са най-голямата група от мигранти, които прекосяват Ламанша с дребни лодки.
 >

 
 
 
 > > >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР