Обединените патриоти приветстваха решението на Конституционния съд, че Истанбулската конвенция

...
Обединените патриоти приветстваха решението на Конституционния съд, че Истанбулската конвенция
Коментари Харесай

Патриотите приветстваха решението на КС против Истанбулската конвенция

Обединените патриоти приветстваха решението на Конституционния съд, че Истанбулската спогодба не подхожда на българския главен закон. Според тях в тази ситуация Конституционен съд е защитил националния интерес. 

Винаги сме изтъквали като претекст, че това е противоконституционно, през днешния ден думите ни се потвърдиха с решението на Конституционния съд и с интерес ще прочетем претекстовете, разяснява заместник-председателят на ПГ на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов в Народното събрание. По думите му един от претекстовете срещу конвенцията е обичайното схващане за пола, залегнало в българската конституция.

Веселинов напомни, че патриотите първи са сложили въпроса за Истанбулската спогодба, след което са последвали бурни диспути в продължение на повече от два месеца. С това решение тази тематика би трябвало да бъде изрично затворена и можем да се гордеем, че бяхме една от първите страни, които се възпротивиха против тази спогодба, разяснява той.

Попитан дали има вид страницата да не бъде изцяло затворена, в случай че се усъвършенства преводът на конвенцията, Искрен Веселинов разяснява, че нов превод би направил нещата още по-тежки, тъй като в огромна част от текстовете сега джендър или общественият пол е " замазан " с думата пол. " Проблемите са изначални, те са опит да се наложи една ултра демократична идеологема, дори не идеология, в българския фамилен и въобще модел на половете, който, считаме, че като патриоти си изпълнихме дълга и отхвърлихме изрично ", добави той. 

Колегата му Станислав Станилов разяснява, че това решение е в сходство освен с българските публични настройки, само че и с европейските. Конституционен съд сподели, че е умен, уточни той. Нямаме никакво подозрение след решението на Конституционен съд, че някой ще посмее още веднъж да повдига този въпрос, в случай че не се поддадат на някакъв европейски напън, добави Станилов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР