Обединен празник на духовността и културата организират в Стара Загора,

...
Обединен празник на духовността и културата организират в Стара Загора,
Коментари Харесай

Обединен празник на духовността и културата организират в Стара Загора

Обединен празник на духовността и културата провеждат в Стара Загора, с който ще се отбележат няколко мотива – именният празник на Народно читалище „ Св. Паисий Хилендарски – 1947 “, Църковен храм „ Св. Паисий Хилендарски “ и празник на кв. „ Зора “.

Тази година се навършват  300 години от рождението на Отец Паисий, 260 години от написването на История славянобългарска и 60 години от канонизирането на Паисий в Хилендарския манастир.

Честванията започнаха още на 10 юни с галерия от снимки, преписи на историята и книги за Паисий, които бяха експонирани в библиотеката на старозагорския квартал. Отново в залата, на 14 юни, възпитаници имаха опция да чуят част от „ Историята “ с дикторски текст.

На 15 юни, в храма от 17.00 часа, отец Йордан ще показа прекарвания, мисли и мемоари от Атон.

Пред читалището в кв. „ Зора “ ще се организира специфичен празник за най-малките, на 16 юни, под мотото „ Усмихни се с мен “. Той ще стартира в 17.00 часа.

В празничния за жителите на старозагорския квартал ден – 19 юни, от 9.00 часа, ще бъде отслужена литургия в храм „ Св. Паисий Хилендарски “, а вечерта пъстро празненство ще означи мотива. От 18.30 часа стартира музикална стратегия, която включва концерт на орк. „ Авлигите “ – с началник Стайко Златев, Детски танцов състав „ Тракийче “ при НЧ „ Г. Бакалов “ и Мъжка фолклорна група „ Тракиец “ – с началник Кирил Георгиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР