Нюйоркската полиция има ново полицейско куче в редиците си -

...
Нюйоркската полиция има ново полицейско куче в редиците си -
Коментари Харесай

Нюйоркската полиция тества куче-робот

Нюйоркската полиция има ново полицейско куче в редиците си - и то такова, което не е належащо да се храни, спи или да се облекчава, оповестява, съобщи БГНЕС.

Новият четириног служител на реда е направен от вериги и хидравлика.

Управлението тества 70-килограмово роботизирано куче, което употребява „ камери и светлини, инсталирани на устройството, които разрешават на полицията да вижда покрайнината към него в действително време “, сподели сержант Джесика МакРори, представител на полицията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията Boston Dynamics показа най-грандиозното шоу с...

Полицията употребява робота, с цел да прочисти мястото на престъплението в Бронкс във вторник. Ченгета използваха кучето по време на следствие.

„ Устройството беше ситуирано през днешния ден навътре в апартамент като част от продължаващо следствие, “ сподели МакРори, „ и беше открито, че вътре няма хора. “

Присъствието на робота - който е оцветен в синьо, черно и жълто и в профил има етикет „ DIGIDOG “ притегли вниманието на странични наблюдаващи на улицата покрай мястото на престъплението. Няколко души извадиха телефоните си с камери, с цел да създадат фотоси и видеозаписи на ченгето robo-K9 в деяние.

Кучето-робот, създадено от, може да се изкачва по стълби, да търси и изследва евентуално рискови зони и да придвижва при потребност дребен товар. То може да бъде оборудвано с спомагателни екстри за осъществяване на други задания като отваряне на порти, възобновяване на предмети и осъществяване на измервания.

„ Това разрешава на нюйорската полиция да има очи и уши, а също и да беседва с лица в животозастрашаващи обстановки “, споделя професорът от колежа „ Джон Джей “ Кийт Тейлър.

Четириногият робот на Boston Dynamics, наименуван Spot, е пълностоен търговски артикул на компанията и е наличен за необятен кръг консуматори. Spot пасе овце в Нова Зеландия, труди се на норвежка нефтена кула и взе участие в обгрижването на пациенти с COVID-19. На проведено от компанията шоу той сподели и по какъв начин може да танцува - вижте видеото.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР