Нямаме никакво намерение да се откажем от зеления сертификат, заяви

...
Нямаме никакво намерение да се откажем от зеления сертификат, заяви
Коментари Харесай

Ако има нов локдаун, той ще е за неваксинираните


Нямаме никакво желание да се откажем от зеления документ, съобщи пред Нова тв заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

От думите му се разбра, че в случай че има нов локдаун, то множеството ограничавания ще са за неимунизираните.

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и доближи над 1 000 инфектирани на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун, разяснява зам.-министърът.

Ние сме на правилото към избран миг да се вкарват нужните ограничения. Ако се стигне до такава степен, ще стартираме с непълен локдаун за неимунизираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат отвън у дома, даде образец той. И посочи, че е допустимо да се вкара зелен документ и за работещите в администрацията.

В момента 7 000 души с ковид са настанени в лечебни заведения. Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При състояние, че на този стадий сме разкрили към 700 кревати за интензивни грижи. Към момента, съгласно нуждите, поетапно разкриваме кревати за лежащи Коронавирус пациенти, сподели още Златанов.

Относно зеления документ, Златанов беше безапелационен, че от министерството нямат никакво желание да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена изцяло съответно в точния миг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР