"Нямам време да тренирам.""Нямам карта за фитнес."„Нямам достъп до фитнес

...
"Нямам време да тренирам.""Нямам карта за фитнес."„Нямам достъп до фитнес
Коментари Харесай

Какво е табата?

"Нямам време да упражнявам. "

"Нямам карта за фитнес. "

„ Нямам достъп до фитнес съоръжение. “

Това са постоянно изказвани аргументи, поради които хората не могат да упражняват. Ето решение: интервална подготовка табата.

Табата тренировките могат да се вършат единствено с телесно тегло (което значи, че няма потребност да купувате скъпо оборудване) и са особено проектирани да изискват доста малко време. Може да отнеме единствено 15 минути, или даже по-малко време, с цел да завършите цялата подготовка.

Какво съставлява интервалната подготовка табата?

Стилът на интервални тренировки табата е създаден от доктор Табата през 1996 година Трениращият работи с оптималната активност за 20 секунди, последвани от 10 секунди отмора за 8 кръга.

Д-р Табата открива, че неговите клиенти, които вършат този вид подготовка 5 дни в седмицата в продължение на 6 седмици, демонстрират до 28% нарастване на анаеробната и 14% нарастване на аеробната интензивност.

Тези резултати са много революционни и от този момент упражненията табата (и други високоинтензивни интервални тренировки, или HIIT) откриха своето място освен в всеобщия фитнес за начинаещи, само че и за професионални спортисти.



Какви са изгодите от табата?

Отново към началото – доста хора излизат с извинението, че нямат време. Табата упражненията поставят завършек на това.

Проучване в университета Обърн откри, че ще са нужни 20 минути обикновено кардио (т.е. бърза разходка), с цел да изгорите еквивалентното количество калории за четириминутна подготовка табата.

Докато изгодите и резултатите се реализират най-добре, като работите на цялостни обороти, тренировката табата ви разрешава да постигнете тази активност въз основа на времето, а не на повторенията. Въпреки че може да не забележите резултати през първите няколко седмици, евентуално ще видите изгоди, като включите тренировките по табата във вашата постоянна подготовка.

За да извършите изцяло интензивността, нужна за добиване на изгодите от интервалната подготовка табата, би трябвало да работите при 75% от оптималния си пулс или повече.

Ако нямате пулсомер, можете да употребявате „ теста за говорене “. При табата би трябвало да работите с активност, при която е невероятно да поддържате диалог. Ако можете да говорите, значи не работите задоволително.



Трудно е да се поддържа вярна форма при толкоз висока активност. Уверете се, че сте избрали извършения, които знаете по какъв начин да вършиме вярно. Формата е по-важна от всичко друго, когато упражнявате. Важно е да отделите време, с цел да научите функционалния аспект на обещано придвижване, преди да скочите (в дословен и метафоричен смисъл) в табата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР