Нямам време да печеля нови врагове – това, според предположенията

...
Нямам време да печеля нови врагове – това, според предположенията
Коментари Харесай

И на смъртния си одър известните се шегуват

„ Нямам време да спечелвам нови врагове ” – това, съгласно догатките на историците, са последните думи на великия мъдрец Волтер. Той ги изрекъл, когато свещеникът го придумвал да се откаже от Сатаната преди гибелта му.

В продължение на доста години Волтер подлагал на критика църквата, само че съгласно някои клюки последните му думи били единствено молба към свещеника да го остави на мира.

„ Имах гибелен двубой с моите... тапети. Един от нас изгуби и би трябвало да си тръгне вечно. ” Тези думи изрекъл фамозният публицист Оскар Уайлд, като се обърнал към стените в стаята си във френски хотел, където си отишъл от живота вечно.

Веднага след гибелта му неговите фенове префасонирали стаята в английски жанр, като смъкнали френските тапети, с цел да зарадват посмъртно обичания си публицист.

„ Една последна глътка, в случай че обичате ”. Това споделил секунди преди гибелта си Джак Даниел, основателят на едноименното уиски. Той умрял от отравяне на кръвта в резултат на зараза, подбудена от контузия на пръста му.

Една заран той се ядосал и в яростта си изритал сейфа и си счупил пръста на крайници. Може би по тази причина един от рекламните слогани преди години гласял: „ Не ходете на работа рано заран ”.

„ А в този момент давам думата на нашия спонсор... ” – това изрекъл преди гибелта си Чарлз Гусмън, създател на първите радио шоу-програми в Съединени американски щати. Той умрял по време на ефир, до момента в който давал опция на един от хората, финансирали следващото шоу, да се изкаже.

„ От това разстояние няма да уцелят и слон ” – това споделил военачалник Джон Седжуик, с цел да въодушеви бойците си по време на гражданската война в Съединени американски щати.

Той всял единствено суматоха у тях, откакто умрял секунда след изявлението си от противников изстрел. „ Само ти ме разбираше, само че в този момент ме разбра неправилно ” – това е последното изявление на великия мъдрец Георг Хегел.

Той се опитвал да сътвори логическа система, която да изясни съществуването на всичко живо на Земята. Последните си думи той споделил на обичания си възпитаник, който единствен е схванал какво има поради.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР