Няма завишени нива на амоняк на територията на България, показват

...
Няма завишени нива на амоняк на територията на България, показват
Коментари Харесай

Няма завишени нива на амоняк в атмосферата на българска територия

Няма повишени равнища на амоняк на територията на България, демонстрират данните от мобилната станция на Изпълнителната организация по околна среда, която беше сложена на границата със Сърбия откакто през вчерашния ден товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира край Пирот.

Директорката на Главна дирекция " Лабораторно аналитична активност " към Изпълнителна агенция по околна среда Радослава Шоевска заяви пред Българска национална телевизия, че екологичните управляващи не чакат замърсяването да доближи нашата страна.

Тя добави, че амонякът по принцип съществува в природата, а стойностите му, регистрирани до границата със Сърбия са в пъти по-ниски от праговите.

Мобилната станция, която мери въздуха, е инсталирана оптимално покрай границата, тъй че да може да улови навреме евентуално замърсяване.

" Имаме стойности, към този момент в границите на 10 часа, които демонстрират устойчива наклонност на показатерлите, които са доста под праговите стойности. Няма нищо притеснително към сегашния миг. Ще продължим да следим стойностите в границите на най-малко 72 часа и навреме ще осведомяваме способените органи при положение, че има нещо тревожно, с цел да могат да предпиремат действия. Но не чакаме да има повишени равнища. " - разясни Шоевска.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР