Няма спор, ние трябва да си взимаме почивка от нашите

...
Няма спор, ние трябва да си взимаме почивка от нашите
Коментари Харесай

10 трика за свеж и остър ум

Няма спор, ние би трябвало да си взимаме отмора от нашите нормални способи на мислене, както и да отворим съзнанието си за нови хрумвания и опит. Но не не е належащо да пътувате на хиляди километри от вкъщи си, с цел да презаредите мозъка си, написа Гейл Браунинг за In.com.

Като бизнесмен най-вероятно работите над 60 часа на седмица. " Форбс " интервюира 20 бизнесмени по отношение на техните трудови привички и открива, че множеството от тях работят по 100 часа на седмица. Всеки от нас може да допусна какъв брой доста това уморява мозъка и сетивата нии.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да ги държите бодри и свежи:

1. Купете си комфортен офис стол.

Физическият комфорт ни оказва помощ да се усещаме добре, да се отпуснем и да се съсредоточим върху работата си.

2. Без доста задания.

Когато разделяме вниманието си сред няколко задания, се нуждаем от 50% повече време да ги свършим, в сравнение с когато ги изпълняваме една по една.

3. Използвайте всичките си сетива.

Работата е по-забавна за мозъка и ни прави по-бдителни, когато се ангажират допустимо най-вече сетива. Използвайте цветна хартия и писалки. Експериментирайте с мента, лимон, или канела. Опитайте се да работите на музикален декор.

4. Не вземайте прекалено много решения в границите на един ден.

Вземането на решения изчерпва запасите на мозъка ви, пестете ги.

5. Взимайте си къса отмора на всеки 20 минути.

Хората могат да запазят способността си да се концентрират за доста по-дълго, в случай че дават отмора на мозъка си на всеки 20 минути. Това е времето, когато мисленето става по-малко дейно. Издебването му в точния миг и превключването на режим " къса пауза " се назовава „ моментно деактивиране “.

6. Разпределяйте вярно работата си.

Не си уговаряйте среща във време, когато работите на мудни обороти. Пазете това за пиковите моменти на умствена интензивност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР