Няма реваншизъм в извършаваните в спортното министерство (ММС) проверки. В

...
Няма реваншизъм в извършаваните в спортното министерство (ММС) проверки. В
Коментари Харесай

Проверка и в спорта - как са изхарчени почти 22 млн. лева за физкултурни салони

Няма реваншизъм в извършаваните в спортното министерство (ММС) инспекции. В това увери служебният състезателен министър Андрей Кузманов.

Причината той да даде конференция е, че от на следващия ден, 8 юли, Сметната палата почва да ревизира спортното ни министерство. Тя е поради публични поръчки за физкултурни салони.
 За най-малко 30 000 възпитаници няма физкултурни салони За най-малко 30 000 възпитаници няма физкултурни салони
В към 200 школа в страната с най-малко 30 000 възпитаници няма построени физкултурни салони, сочат данни на просветното министерство, предоста...

Според Кузманов, странното в тези поръчки е, че има доста подписани контракти за доста малко време. С компаниите, които вземат участие в построяването на салоните (голяма част от тях – 26 на брой), са подписани месец декември, 2020 година, сподели той.

Другото тревожно е, че при сключване на договорите е следвало сключване на анекси към договорите, което не прикрепя застрахователните полици. Анексът към договорите, подписан в същия ден обезсмисля застрахователните контракти, по думите на министъра. А строителството и реновирането на физкултурните салони или каквото и да било може да стартира единствено когато има визия или схема. " Това е брутално, брутално ", посочи Андрей Кузманов.

Общата стойност на всички контракти за физкултурните салони е 21 771 428 лева Парите са отпуснати въз основа на решение на Министерски съвет.

" За да не се върнат парите на страната и да не бъдат залегнали в идващия бюджет са раздадени – по какъв начин? Всички тези контракти са изплатени на 100% ", уточни министърът.
 Кралев: Днес е един прелестен ден за българския спорт Кралев: Днес е един прелестен ден за българския спорт
" Основният приоритет в региона на младежта и спорта, който заложихме в програмата за ръководство на третия кабинет на Бойко Борисов, е...

Относно Българския състезателен тотализатор, Кузманов уточни, че инспекцията в тотото продължава.

Кузманов е подготвен да продължи да работи в ММС и като специалист, когато завърши мандатът на служебното държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР