Няма по-голяма грижа на света от тази на една майка

...
Няма по-голяма грижа на света от тази на една майка
Коментари Харесай

Силни молитви за защита на нашите деца

Няма по-голяма грижа на света от тази на една майка към нейното дете. Още преди раждането майката закриля детето си, тя даже не го е виждала, само че към този момент обича с цялото си сърце. Молитвите на майката за нейните деца се смятат за доста мощна отбрана, тъй като думите и откровеното й предпочитание да помогне на личното си дете не могат да бъдат подправени.

На кого да се молят майките за децата си

С молебствия към Господа можем да се обръщаме във всяка обстановка и при всевъзможни проблеми, само че има и други светии, на които да се молим при специфични случаи:

– Света Богородица е настойничка на майките и децата. Молитвата на майката за децата към Божията майка е мощна и постоянно ще бъде чута от нея.
– Когато дете се разболее, има потребност от интервенция или съществено лекуване, би трябвало да се помолите на страдалец Трифон.
– Пред иконата на Неръкотворния Образ на нашия Спасител се чете православна молитва за отбрана на детето от врагове и неприятни привички.
– Не забравяйте за ангела страж, който съпровожда човек през целия му живот.
– Като настойник и покровител на пасажерите, Николай Чудотворец ще пази детето на пътя и вземането на сложни решения.
– Майките се молят за синовете си на Георги Победоносец.
– Трябва също да се молите на светеца, в чиято чест е кръстено детето.

Силни майчини молебствия за децата

Има доста молебствия за разнообразни мотиви и за всички светии, само че има и специфични, които могат да се нарекат най-силните молебствия на майка за деца. Молитвата е послание към светец, би трябвало да се произнася откровено, концентрирано и с почитание.

За да може молитвата на майката за децата да стане мощна отбрана за тях, майката би трябвало откровено да има вяра в Господ, в неговата мощ. Именно от родителите, следвайки техния образец, децата се учат да обичат Бога и да го почитат.

Има някои мощни и редки молебствия за деца, които всяка майка е добре да знае.

Майчина молитва за децата към Богородица

О, Пресвета Владичице Дево Богородице, избави и запази моите деца (имената им), всички отрочета, девойки и младенци, кръстени и безименни и носени в утробата на майка си под твоя покрив. Покрий ги с ризата на Твоето майчинство, съзблюдавай ги в боязън от Бога и в смирение към родителите си, умоли Господа мой и Твоя Син, дано Той ги подари с всичко потребно за тяхното избавление. Поверявам ги на Твоите майчински грижи, тъй като Ти си Божествената отбрана на Твоите раби. В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Майчина молитва за здравето на детето към Пантелеймон Лечител

Обръщам се към теб в молебствия, Пантелеймон Лечителю! Дай на детето ми излекуване, дай му мощ, докосни плътта му, целуни душата му. Угаси пламналия огън, укроти пристрастеността, отзови слабостта. Събуди Божия раб (името му), вдигни го от болестния одър. Дай му Твоята благословия. Подчиняваме се на твоята воля и чакаме Твоята благосклонност. В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Молитва към Исус Христос за нашите деца

Господи Иисусе Христе, Сине Божий, в молебствия към Твоята Пречиста Майка, чуй ме, неверния и неподобаващ Твой раб (името ви). Господи, в милостта на Твоята мощ, детето ми (името на детето), помилуй го и го избави поради Твоето име.

Господи, елементарни му всички грехове, волни и неволни, осъществени от него пред Тебе.

Господи, насочи го по същинския път на Твоите заповеди и го вразуми и просвети със светлината Твоя Христова, за избавление на душата и излекуване на тялото.

Господи, благослови го в дома, към дома, на полето, на работа и по пътя и на всяко място от Твоите владения.

Господи, избави го под покрова Твой Свят от летящ патрон, стрела, нож, меч, отрова, огън, наводняване, от смъртоносна язва и от безрезултатна гибел.

Господи, пази го от забележими и невидими врагове, от всевъзможни беди, несгоди и несгоди.

Господи, изцели го от всички заболявания, очисти го от всяка нечистота (алкохол, тютюн, наркотици) и облекчи душевните му премеждия и тъга.

Господи, подари го с благодатта на Светия Дух за доста години живот и здраве, непорочие.

Господи, дай му Твоето благословение за благоверен фамилен живот и благочестиво раждане.

Господи, дай на мене, недостойния и неверен Твой раб, родителско благословение за чадото мое ми в идващите утрини, дни, вечери и нощи, поради Твоето име, тъй като Твоето Царство е постоянно, всесилно и всемогъщо. Амин.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР