Няма нишо по-демотивиращо от неефективната диета. Мъчиш се, гладуваш и

...
Няма нишо по-демотивиращо от неефективната диета. Мъчиш се, гладуваш и
Коментари Харесай

Седем вредни навика, които пречат на диетата ти  

Няма нишо по-демотивиращо от неефективната диета. Мъчиш се, гладуваш и най-после нищо. Или резултатите са толкоз дребни, че так пренебрежителни. Възможно е да си избрала несъответствуващ за теб режим. А другата причина за неналичието на резултати са няколко неточности, които позволяваме при хранене.

Драстичен глад 

Крайностите в никакъв случай не са добра концепция. Много дами са склонни да редуват интервали на богата софра с нечовечен апетит. Тази процедура обаче с изключение на да стресира организма, друго не може да реализира. Най-добре е да откриеш златната среда за себе си и да се храниш уравновесено - нито прекалено много, нито прекомерно малко:) 

Без закуска 

Това е измежду най-масовите неточности в храненето. Сутрин кафе на гладно, по-късно обяд и най-после богата вечеря. Опитай да се научиш да хапваш по нещо заран, даже и да е напълно малко - една ябълка, две лъжици кисело мляко или сандвич. Така ще задействаш обмяната на веществата от рано и ще изгориш повече калории:) 

Кантарът - фиксидея  

Няма диета, при която резултатите ще дойдат още на втория ден, камо ли в числа. Когато започнеш нов режим не очаквай нещо да се промени през първата седмица. В началото още се изчистваш от токсините, сваляш от вода, само че забележими резултати - мъчно. Ако спортуваш, с кантара също няма по какъв начин да бъдете положителни другари. Просто тъй като мускулът тежи ;) Така, че пробвай се да следиш резултата от диетата по облеклата си:) 

" Истински " храни 

Голяма неточност е да акцентираме на т.нр. " празни " храни. Те носят доста калории, само че съвсем никаква сила. Как да схванеш дали една храна е същинска - замисли се, в ягодовия, млечен шейк, който изпи през вчерашния ден в действителност нямаше нито ягоди, нито кой знае какъв брой мляко. Ти погълна главно калории, " облечени " в консерванти. Вместо това си купи един кг ягоди и хапвай на стомах:) 

Висококалорични напитки 

Друга неточност, която позволяваме постоянно. Добре е, че си лимитирала калориите, които поглъщаш с храната. Но никога не подценявай " течните калории ". Капучино, газирани питиета, бира, сокове, шейкове...Опитай се да замениш всичко това с вода. Няма да сгрешиш:) 

Прекаляваш в деня за почивка 

Нямаш ден за отмора? Още една неточност. Във всяка диета е хубаво да си отделиш един ден в седмицата или в месеца, в който да можеш да я нарушиш. Внимавай обаче да не се " подхлъзнеш " и да се опиташ да изядеш повече в сравнение с си яла в последните две седмици - единствено тъй като ти се поставя. Това не е рационално. По време на диетата можеш да си набележиш няколко вкусотии, които не си съумяла да хапнеш и в разпускащия ден да се поглезиш, само че никога не превръщай деня за отмора в 24-часов гуляй ;) 

Без спорт 

Диета без спорт е като спорт без диета. Истинските резултати идват когато комбинираш и двете. Тогава няма по какъв начин да не видиш резултата. Наслади му се, заслужи си го ;) 

И още за вярното хранене: 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР