Жените трябва да започнат да се изследват с мамограф след

...
Жените трябва да започнат да се изследват с мамограф след
Коментари Харесай

Кога трябва да започнем да се изследваме с мамограф? Здравните власти в САЩ с нови препоръки

Жените би трябвало да стартират да се изследват с мамограф след навършване на 40 години, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. Тази политика, налагана от здравните управляващи в Съединени американски щати, е в несъгласие с по-ранни препоръки.

Жените с нараснал риск от рак на гърдата би трябвало да стартират да си вършат мамограма всяка година, откакто навършат 40 години. Преди години за годишен скрининг е била призната възрастта от 50 години. 

Американската асоциация за битка с рака предлага отдавна всички рискови дами да си вършат мамографско проучване след 40 години. Благодарение на тези препоръки доста дами в Съединени американски щати към този момент вървят на скрийнинг или възнамеряват подобен, сподели Уилям Дейхът от асоциацията. Според него новите рекомендации на здравните управляващи са добра вест. " Надявам се тези рекомендации да отстраняват объркванията у някои персонални лекари. "

Според данните рискът от развиване на рак на гърдата при американските дами нараства след 40-ата година с 2 % на година. 

Предстои да се вземе решение дали дамите с повече жлезиста и фиброзна съединителна тъкан би трябвало да си вършат спомагателни проучвания с ултразвук или магнитно-резонансна томография. Около половината дами над 40 години имат по-голямо количество фиброзна тъкан и по-малко мастна тъкан. Спецификите на структурата на гърдите при тях прави по-трудно улавянето на туморите с мамограма. 

Ракът на гърдата е вторият най-разпространен тип рак в Съединени американски щати и втората водеща причина за гибел от рак. През предходната година в страната от това заболяване са умряли 43 250 дами. 

Източник: Розалия Благоева/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР