Няма никакво съмнение, че третата доза ваксина ще бъде необходима,

...
Няма никакво съмнение, че третата доза ваксина ще бъде необходима,
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Без съмнение ще е нужна трета доза

Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна, само че без да се бърза. 8-10 месеца след преболедуване или имунизиране, умерено може да се направи бустерна доза. Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог.

Няма публична смяна в характерностите на имунизациите, само че се чака да бъде променено и се чака да бъде допустимо слагането на трета доза с различен тип ваксина, изясни той.

Очевидно не се съблюдават ограниченията, които да доведат до ограничението на Делта разновидността. Ваксинацията не е всеобща, съгласно мен е отчайващо слаба, ние сме на последно място в Европа, акцентира акад. Петрунов.

Той изясни, че измежду инфектираните стартират да доминират от ден на ден по-млади хора и даже пеленачета се разболяват. По думите му тревожното е, че Делта разновидността се прекарва и безсимптомно, а даже при по-леки признаци хората не се обръщат към доктор и по този метод разпространението на болестта продължава.
Миналата година с първите разновидности на COVID-19 имаше разстройства във усета, в обонянието, в този момент не се вижда това нещо, добави още акад. Петрунов.

„ Много бързо се развива инфекцията при Делта разновидността и ние го виждаме - усилва се броят на инфектираните, на болните в болнични заведения и на смъртните случаи “ сподели акад. Петрунов.

Той разяснява и така наречен вид коронавирус ню в Колумбия - още нищо не се знае за него, занапред се учи, няма задоволително данни, те единствено са потвърдени, само че е мъчно да се каже каква тежест на болестта предизвикват.

Ефектът на съществуващите в този момент ваксини във връзка с съществуващите разновидности е доста добър - не по-малко от 70% до 90% успеваемост и успеваемост на имунизациите, безапелационен е акад. Петрунов.

Ваксината защищава да не се разболеем или да прекараме по-леко заболяването, изясни той.

10-12% е имунитетът след преболедуване. Имунитетът, който основават имунизациите е по-специфичен, антителата след имунизация са доста по-ефективни, доста по-качествени, сподели акад. Петрунов.

Няма никаква връзка сред грипната и коронавирусната зараза и по тази причина наложително би трябвало да си сложим противогрипна ваксина, както до момента, изясни още акад. Петрунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР