Няма никаква причина доброто да не триумфира толкова често, колкото

...
Няма никаква причина доброто да не триумфира толкова често, колкото
Коментари Харесай

Високи сини планини, хаосът под тях цари

" Няма никаква причина положителното да не победи толкоз постоянно, колкото злото. Всеки успех е въпрос на организация ", споделя Кърт Вонегът. И е прав. В живота всичко е въпрос на организация. Процесът на обмисляне е доста по-голям даже от самите проекти, които постоянно се трансформират, както твърди ръководителят на Съюзническите войски в Европа по време на Втората международна война военачалник Дуайт Айзенхауер.

Организация, уви, е това, което най-често липсва по тези земи. Вземете да вземем за пример казуса с излизането на всички консуматори на свободния енергиен пазар. Накратко казано, концепцията е, че в този момент всички семейства са предпазени от придвижване на цените нагоре-надолу, като страната управлява част от пазара. Този надзор би трябвало да падне и всички да излязат на свободния пазар, където към този момент са фирмите, и да получават ток на борсови цени.

На доктрина това би трябвало да е добре проведен развой, който да докара до спад на цените за множеството хора през множеството време, повишение за тези, които употребяват доста ток (като да вземем за пример къщите с отопляеми басейни), и помощи за уязвимите групи. Нито е ясно по кое време ще се случи това, нито по какъв начин, нито някой е обяснил на хората детайлите. Единствената причина да се случи изобщо е, че от него зависят едни доста пари по проекта за възобновяване.

И като казахме проект за възобновяване, тази седмица стана ясно, че от него отпадат доста планове (включително протонният център за редки типове рак). Причината? Липса на организация, несъмнено. Никой не е съумял нито да приведе в ред, нито да отбрани, камо ли да задвижи тези планове в миналата година.
Реклама
Липса на организация (било то умишлена или не) е повода България да сложи стотици камери по всички пътища в последните години като част от тол системата и. Не единствено това, АПИ и Министерство на вътрешните работи даже нямат непрекъснат достъп до част от информацията, което към този момент наподобява по-скоро на добре замислена интервенция, в сравнение с просто на неспособно обмисляне.

На този декор. Ето да вземем за пример ГЕРБ. Въпреки че изглеждаха на губещата страна няколко месеца преди локалните избори, по всичко наподобява, че партията на Борисов ще успее да задържи освен властта, само че и контрола в много от общините. Не се оставяйте театрални ходове като да ви заблудят - огромната тактика на ГЕРБ е в това да резервира контрола в общинските препоръки и по този начин да заключи опцията да ги изхвърлят от извънредно значимата за деятелите и бизнесите им локална власт.

Рязкото евакуиране на Хекимян от шеф на новините в национална телевизия до претендент за кмет прочее.

А другояче хората, които възнамеряват добре, са сполучливи и в бизнеса. Л Това е най-голямата инвестиция в компания с българско присъединяване тази година. Нелош резултат за компания, почнала като една добра концепция в Берлин през 2017 година
Реклама
А в случай че желаете да планирате идната си седмица - имаме. Все отнякъде би трябвало да се стартира. Още в броя:

Свързани публикации Битката за София стартира 29 септември 2023, 06:59 Привидното развързване на цените на ток 29 септември 2023, 06:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР