Няма конфликт между Демократична България и Продължаваме промяната, свързан с

...
Няма конфликт между Демократична България и Продължаваме промяната, свързан с
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Няма конфликт между "Демократична България" и "Продължаваме промяната"

Няма спор сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", обвързван с постове, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " Борислав Сандов от " Зелено придвижване ", във връзка извършена нощес среща. Той добави, че на нея е обсъждано дали не е уместно да има вицепремиер без портфейл по климатични политики и зелената промяна.

Последно в съдружния контракт е записано, че тази роля ще се извършва от министъра на околната среда. " Нашето виждане е, че този вицепремиер ще има координираща роля с доста министерства и мъчно ще съвместява тази работа с поста министър на околната среда. Това не беше признато ", заключи Сандов, който е и съпредседател на " Демократична България ".

В отговор на въпрос той сподели, че приемането на е напреднало съществено и към този момент е мъчно да се вършат огромни промени, в това число и като препоръчаната. В момента сме в частта, в която вършим положителните формулировки, почистваме текстовете, с цел да няма двойно пояснение и желаеме да дадем сигнал на Европейски Съюз, че следва смяна, точно в посоката, в която постоянно ни подлагат на критика, че изоставаме ", сподели още Сандов.

Коментирайки неналичието на вицепремиер за " ИТН ", той сподели, че това е било заложено още в първата формула за съдружно съглашение. " Не знам дали е било по избор на едната или другата страна, само че те са приели доста съществени и виновни министерства и може би това е метод тежестта да се балансира до някаква степен ", е мнението на Сандов. Междувременно по Би Ти Ви Калина Константинова от " Продължаваме промяната " не изключи вид в последна сметка всяка от партиите в обединението да има вицепремиер.

Според Сандов досегашните дейности на спечелилите в изборите от " Продължаваме промяната " са били правили и в случай че продължат с този метод, ще съумеят да балансират сложна коалиция от 4 партии.

В коментар на предлагането да се съкратят към 30 хиляди държавни чиновници Борислав Сандов сподели, че това ще стане по натурален метод, в случай че се закрият дублиращите се действия в обособените ведомства. " Нужни са оптимизации, тъй като администрацията в България е със свръх раздут щат. Всичко се прави в духа на общото схващане, че съкращенията не са самоцел, а са вършат поради оптимизация на процесите ", е неговото мнение. Идеята към този момент срещна съпротивата на синдикатите.

На въпрос по какъв начин може да бъде заменен основният прокурор Иван Гешев, Сандов сподели, че в обединението има решителност за правосъдна промяна, в това число и за смяна в прокуратурата и по какъв начин тъкмо ще се случи това, ще стане ясно, откакто стартира същинската работа на Народното събрание.

Според Сандов единственият вид Гешев да резервира поста си е да стартира да работи като публичен обвинител. Не ми се има вяра това да стане. Последните му дейности демонстрират, че по-скоро той желае да води война ", добави той.

На въпрос, какви ще са първите му дейности като министър на екологията, в случай че поеме поста, Сандов отговори: " Изсветляване на всички регистри със съмнителни оферти за градежи в предпазени зони. По мотив терзанията на бизнеса, че " Зелено придвижване " поема Министерство на околната среда и водите, мога да успокоя всички, че едно от нещата е доста събаряне на бюрокрацията. Например, ще вършим Оценка на въздействието върху околната среда на цели области и устроствени проекти, вместо на всеки план по настрана. Всеки, които работи по закона, няма от какво да се тормози ", сподели още Борислав Сандов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР