Няма как само българските туристи да спасят туристическия сезон, смята

...
Няма как само българските туристи да спасят туристическия сезон, смята
Коментари Харесай

Сезонът е обречен само с български туристи

Няма по какъв начин единствено българските туристи да спасят туристическия сезон, счита проф. Стоян Маринов от Икономическия университет във Варна. Според него предишното лято пътувалите в чужбина българи са похарчили към 500 милиона евро, а цели 3 милиарда евро са пристигнали от чужденците, пристигнали на морски ваканционен туризъм у нас. Ето за какво даже тези българи, пътували в чужбина, да останат у нас и всичките да дойдат на нашето море, отново няма да се компенсират загубите, посочи проф. Маринов пред БНР.

Той показа данни, съгласно които 70% от нашия туризъм се реализира по морето, а 80 на 100 от тези 70% е делът на задграничните туристи. Ако не се отворят границите и не паднат рестриктивните мерки за карантина, не можем да приказваме за туристически сезон, въпреки и в стеснен размер, безапелационен е Маринов.

По думите му браншът е в подготвеност да посрещне туристите, само че всичко зависи преди всичко от затихването на пандемията, а по-късно и от бързото договаряне на представителите на властта, с цел да се облекчат пътуванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР