Няма да ви болят ръцете, защото козунакът тази година ще

...
Няма да ви болят ръцете, защото козунакът тази година ще
Коментари Харесай

Бъркан козунак, замесен в хлебопекарна

Няма да ви болят ръцете, тъй като козунакът тази година ще го направи хлебопекарната, и ще се оправи повече от чудесно

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● захар - 300 г
● мед - 2 с.л.
● олио - 60 мл
● мехлем - 120 мл разтопена
● ванилия - 2 бр.
● лимон - 1 бр. кората
● ракия - 1 с.л.
● прясно мляко - 300 мл
● прясна квас - 1 кубче 42 г
● брашно - `1 кг

Начин на подготвяне

Разтворете маята в топлото мляко, оставете да шупне за 10 минути.

През това време в купа разбийте яйцата със захарта на бухнал крем. Добавете меда, лимоновите стърготини, ванилиите, ракията, олиото и разбъркайте до еднородна примес. Добавете шупналата квас и пресятото брашно, смесено с щипка сол и разбъркайте. Получавате лепкава примес, само че не добавяйте повече брашно.

Сипете сместа в хлебопекарната и включете стратегия месене без втасване, откакто завърши месенето рестартирайте второ месене, на няколко пъти прибавете разтопената мехлем.

След като завърши, тестото е като масло, сипете го в намаслен огромен съд, завийте го със стреч фолио и поставете във фурната на 40 градуса топлота. След 1 час тестото се е удвоило, обърнете го в щедро намаслен плот, разделете го на части без да премесвате тестото и оформете вашите козунаци.

Разстилате топчетата на дълги правоъгълни кори слагате плънка по ваш избор (или не слагате), навивате на руло, усуквате рулата леко и сплитате козунаците.

Оставете ги да се понадигнат за към 40 минути, мажете с разрушен жълтък и поръсвате с навлажнена захар. Поставете тавите във фурната и тогава я нагласяте на 150 градуса, на горен и низък реотан и включвате таймера на 60 минути.

След като от горната страна се изпекат до златиста коричка, покрийте ги с алуминиево фолио. Печете ги до подготвеност, като за нея проверявате с дървена съчка за зъби.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР