Скандалният съдебен инспектор Александър Мумджиев поиска да бъде върнат като

...
Скандалният съдебен инспектор Александър Мумджиев поиска да бъде върнат като
Коментари Харесай

Съдебният инспектор, закачал камериерки в хотел, иска да се върне на работа като следовател

Скандалният правосъден контрольор Александър Мумджиев изиска да бъде върнат като следовател в София. Той е подал документи пред прокурорската гилдия на правосъдния кадрови орган. Това стана ясно на съвещанието на колегията. Миналата седмица мъжът беше арестуван във Враца за отправяне на полови подмятания в пияно положение на камериерки и сервитьорка от хотел, в който се е настанил, до момента в който е в командировка.

За дейностите му Инспекторатът на Висш съдебен съвет го предложи за уволняване, а ден по-късно самият той подаде оставка.

Комисията по професионална нравственос към ПК одобри мнение, съгласно което Мумджиев не съблюдава в целокупност условията на Кодекса за етично държание на българските прокурори и следователи и не има в цялост нужните нравствени качества, с цел да бъде възобновен на длъжността „ следовател “.

Днес Прокурорската гилдия реши, че преди окончателното си решение ще изслушат Мумджиев.

„ Решението на Прокурорската гилдия за обновяване на административното произвеждане за възобновяване в служба на Александър Мумджиев е по отношение на нововъзникналите условия, както и с предходното решение на колегията от м. декември 2023 година, за неговото възобновяване на заеманата преди избора му за контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет служба „ следовател “ в Следствения отдел в СГП, считано от датата на встъпване в служба на новоизбраните членове на ИВСС “, записаха правосъдните кадровици.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР