Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално

...
Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално
Коментари Харесай

Директорът на БНР към СЕМ: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, съобщи генералният шеф на Българското национално радио Светослав Костов, съобщи кореспондент на БГНЕС. По-рано Съветът за електронни медии (СЕМ) даде седемдневен период на шефа на БНР непринудено да си подаде самичък оставката, в противоположен случай след този период мандатът му е бъде наложително преустановен. Поисканата оставка на Светослав Костов е поради прекъсването на излъчването на радиото за пет часа на 13 септември.

„ Оставка нямам желание да депозирам в миг, в който тече прокурорска инспекция, в миг, в който има образувана анкетна комисия, която да проверява обстановката в радиото, в миг, в който чакаме да дойде Сметна палата, дружно с АДФИ, с цел да открият подписаните неизгодни контракти. За първи път в историята на радиото то има недостиг от 4 млн. лева ”, сподели Костов. Според него е непрофесионално Съвет за електронни медии да му желаят оставката в изборно време и на фона, на това което се случва в медията. Попитан дали в радиото се работи под напън, Костов сподели че това не е по този начин и разясни, че на чуването в Съвет за електронни медии са се появили хора, които не са от така наречен „ Редколегия ” и те не съставляват гласа на радиото. Той добави, че в радиото няма цензура и акцентира, че доста неща са нямали да прозвучат в ефир, в случай че е имало такава. Костов разгласи още, че постоянно се случва сигналът на радио „ Хоризонт ” да прекъсва като през август това се е случило четири пъти. „ Не съм склонен с изказванията, че това се случва за първи път и е невиждано. Само през месец август към четири пъти е серпантина програмата на „ Хоризонт ”. Това е видно от справките, които ни се изпращат от НУРТЦ, протоколите на техническата ни дирекция ”, разяснява той и добави, че спиранията са по разнообразни аргументи.

Междувременно Народното събрание реши, че краткотрайна анкетна комисия ще нищи замлъкването на сигнала на радиото, а Сметната палата влиза на инспекция в националната медия. Преди дни самият Светослав Костов разгласява писмо, в което твърди, че не е подлаган на политически напън и отхвърля да напусне управителния си пост. Последното му обществено изказване по тематиката включваше опасност за заблуждение под правосъдна отговорност на " всички, които са се упражнявали върху неговото име, достолепие и професионални качества ".
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР