Няма да назначаваме нови областни управители. Това каза министър-председателят акад.

...
Няма да назначаваме нови областни управители. Това каза министър-председателят акад.
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма да назначаваме нови областни управители

Няма да назначаваме нови регионални шефове. Това сподели министър-председателят акад. Николай Денков на постоянното съвещание на държавното управление.

" Днес няма да избираме регионални шефове, тези, които са назначени от предходното служебно държавно управление, ще продължат да извършват своите длъжности. Областните шефове извършват държавнически отговорности, а не на избрана политическа мощ ", съобщи Денков.

" На 12 юни, в понеделник, в Северозападна България се изляха проливни превалявания, които в региона на Берковица и село Врачеш, добиха стихийни размери - близо 70 литра на кв. метър за няколко часа. Това сложи под риск живота и здравето на хората, провокира съществени материални опустошения и отнесе пътна настилка ", съобщи при започване на днешното съвещание на Министерския съвет Николай Денков.

" Реакцията на институциито този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската войска се включиха там, където е нужна техника и жива мощ, с цел да може да се възвърне придвижването и да се разчистят отломките. Още на идващия ден МТСП изпрати екипи, които да открият какви са следствията за хората и стартира да основава организация за погашение на обезщетения. Министерство на регионалното развитие изпрати техника, която да подкрепи също за разчистването и да стартира интензивна работа за подготовка за последващи превалявания, които се чакат през идващите дни ", сподели още Николай Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/609245447640907
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР