Няма да има отделна глава за двустранните въпроси и историческите

...
Няма да има отделна глава за двустранните въпроси и историческите
Коментари Харесай

РСМ чака сигнал за политическа воля в София

Няма да има обособена глава за двустранните въпроси и историческите въпроси няма да бъдат аршин за напредване на процеса напред. Това съобщи македонският външен министър Буяр Османи, представен от БНР.

В изявление за телевизия " Телма " той уточни, че португалското предложение е в основата на разрешаването на разногласието с България.

Османи акцентира, че най-важното е първо да се реши дали има политическа воля, преди да се подходи към съответните въпроси, решения и документи.
 Президентът упрекна Петков, че блокира и най-хубавото предложение за РСМ
Президентът упрекна Петков, че блокира и най-хубавото предложение за РСМ

Националната рамкова позиция може да се актуализира единствено от кабинета

" Засега не виждаме политическа воля в София. Веднага щом забележим сигнал, че има политическа воля, ще влезем в тези диалози като по-нататъшни във връзка с съответни оферти ", изясни той по отношение на решаването на отворените въпроси със страната ни.

По негови думи португалското предложение е в основата на разрешаването на езиковия спор с България.

Относно двустранните въпроси той акцентира, че няма да бъде позволена обособена глава, до момента в който историческите въпроси сочат, че те няма да бъдат аршин за пренасяне развой напред.

По отношение на езика казахме, че португалското предложение е основата за решение, също и във връзка с двустранните въпроси - няма да бъде разрешена нито обособена глава, нито историческите въпроси да бъдат " пример " или предпоставки за прогрес в процеса, посочи македонският външен министър.
 Мицкоски: София да коленичи в Скопие и да се извини
Мицкоски: София да коленичи в Скопие и да се извини

Докато съм водач на партията, няма да се трансформира Конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР