Някой знае ли какво става в залата!? Суетите се тука

...
Някой знае ли какво става в залата!? Суетите се тука
Коментари Харесай

Радостин Василев от трибуната в НС: Този парламент се осра!

Някой знае ли какво става в залата!? Суетите се тука на първия ред, връщате гласувания. Г-н Борисов, не гледайте на другата страна. Може ли да излезете и да ни обясните каква правосъдна промяна вършиме сега. Г-н Борисов да излезе и да изясни какво вършим. Това е един от най-сериозните въпроси - правосъдната промяна. Текстове, които през вчерашния ден сте ги отхвърлили с вашите гласове в комисия, през днешния ден незабавно ги вкарвате. Никой от вас, съгласно мен, не знае какво гласоподава сега. 

Това разяснява от парламентарната естрада Корнелия Нинова. Днес депутатите одобряват на второ четене Закона за правосъдната власт. 



В момента под формата на механически и публицистични ремонти се пренаписва целия закон. Авторите сякаш на правосъдната промяна от Политическа партия и Демократична България гласоподават срещу. Някакво ново болшинство сред " Възраждане " и ГЕРБ пренаписват цялата тактика на промяната, разяснява Нинова.

Ама сътрудници от Политическа партия и Демократична България, станете и го кажете, не кимайте единствено с глави. Резултатът от това през днешния ден ще е цялостна каша. Вместо да подобрим правораздаването, вместо да имаме бърз и почтен развой, ще извършите каша и безпорядък единствено с едничката задача - на този човек от първия ред (бел. на ред. - Бойко Борисов) да му спасите кожата и имунитета. Къде е резултатът за народа?, разяснява Нинова. 

Днес сме очевидци за следващ път на това по какъв начин не би трябвало да се прави правосъдна промяна. В течащата сега борба сред основния прокурор и Борислав Сарафов ние вършим следствието без значение и аз съм сюрпризиран от Политическа партия и Демократична България, че не са взели думата, с цел да обяснят, че това, което прави това новосформирано болшинство сред първо и второ четене на закона, не са никакви публицистични ремонти, а пренаписване изцюло на законопроекта. Това е извънредно неверно и единствената му цел е да даде повече сили на ортака на Осемте джуджета и на този дето го преследват в този момент и го гони полицията, Борислав Сарафов да има по-голяма независимост в отбраната си на Бойко Борисов, на който би трябвало да му търсим отговорност. И с Наказателно-процесуален кодекс, и със Закона за правосъдната власт по този начин се осра този парламент сега, че от една добра концепция, бойрбата на Политическа партия и на Има Такъв Народ преди този момент отиде в кофата. Защото този законопроект за Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт ще се употребява за отбрана на Бойко Борисов от наказателно гонене и това би трябвало да го знаят всички жители и Политическа партия стана патерица сега на ГЕРБ, разяснява на собствен ред от трибуната Радостин Василев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР