Няколкото последователни изявления за „Белене“ на премиера Кирил Петков говорят

...
Няколкото последователни изявления за „Белене“ на премиера Кирил Петков говорят
Коментари Харесай

Румен Петков: Едноличните решения на премиера сочат грубо отношение към другите в коалицията

Няколкото поредни изказвания за „ Белене “ на премиера Кирил Петков приказват за неналичието на каквато и да е просвета, разяснява пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Той добави, че чувството за всевластие демонстрира последователност сред Кирил Петков и Бойко Борисов. Председателят на АБВ акцентира, че едноличните решения на премиера демонстрират жестоко отношение към останалите сътрудници в държавното ръководство. Румен Петков напомни, че точно сходно държание стана причина за митингите преди година.
„ Кирил Петков би трябвало да осмисли генерално това си държание, с цел да не разпадне обединението той. В момента той и Асен Василев основават усещането, че дават всичко от себе си, с цел да върнат режима на Борисов “.
За безапелационната нужда от създаване на АЕЦ „ Белене “ и обективните причини за това информация бе изпратена на икономическия министър и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, уточни Румен Петков. В текста на документа се показва, че към октомври 2021 година в света работят 441 нуклеарни реактора в над 30 страни (напр. Съединени американски щати – 93, Франция – 56, Китай – 50 и т. н.), а в развой на създаване са над 50 реактора в 19 страни (главно в Китай, Индия, Русия и ОАЕ). Само преди седмица президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Франция има намерение до 2050 година да построи и вкара в употреба още 14 реактора.
Според прогнози на профилирани организации потреблението на електричество се усилва два пъти по-бързо в сравнение с е об¬щото ползване на сила и е евентуално да се усили с повече от две трети до 2035 година
Ядрената сила обезпечава към 11% от международното произвеждане на електрическа енергия и 21% от електрическата енергия в развитите стопански системи и 27% от електрическата енергия в Европейския съюз.
Румен Петков акцентира, че „ Белене “ може да изведе България в друга софтуерна и икономическа група, в друга просветителна категория и качество, също така, нуклеарната енергетика е самостоятелна енергетика, добави той.
„ Фактът, че планът е стопански преференциален, се подсигурява от претендентите за присъединяване като стратегически вложители – Южна Корея, Франция, Русия, Китай и Съединени американски щати “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР