Няколко временни комисия, освен постоянните, ще създаде новото Народно събрание.

...
Няколко временни комисия, освен постоянните, ще създаде новото Народно събрание.
Коментари Харесай

Депутатите се заемат с подслушванията на политици и насилието по време на протестите


Няколко краткотрайни комисия, с изключение на непрекъснатите, ще сътвори новото Народно заседание. На председателски съвет през днешния ден партиите са се обединили към първите задания - да ревизират „ сараите “ на Ахмед Доган в " Росенец ", да ревизират всички данни за насилието по време на митингите предишното лято,да ревизират данните за подслушване на политици. Ще продължи работа и комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ, която бе основана в предходното Народно събрание.

Първа точка в дневния ред за на следващия ден ще е образуването на краткотрайна комисия, която ще одобри устав на новия парламент.

В зала ще се дебатира и предлагането на Демократична България за комисия „ Росенец “. Нейната цел би трябвало да е да обясни всички обстоятелства и условия " по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способени органи на територията на лесопарк " Росенец ".

От „ Изправи се! Ние идваме! “ желаят краткотрайна комисия, която да проверява полицейското принуждение по време митингите, както и подслушването на политици, за които удостовери преди време служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разгласи, че на днешния председателски съвет не е обсъждана формула за сформиране на държавно управление, тъй като това не е форматът за разискване на този въпрос.

Първите импортирани законопроекти в деловодството на Народно събрание към този момент са факт. Депутатите от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ внесоха законопроекти за преизчисляване на пенсиите, промени в Закона за персоналната помощ и в НСО, както и решения за основаване още веднъж на Комисия по проверка и за чуване на служебните министри на вътрешните работи и на правораздаването, както и на основния прокурор Иван Гешев.

Внесено е и искане за чуване на служебния министри на вътрешните работи и на правораздаването по отношение на основния прокурор Иван Гешев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР