Няколко тайвански медии съобщават, че председателката на Камарата на представителите

...
Няколко тайвански медии съобщават, че председателката на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Тайвански медии: Нанси Пелоси ще пристигне утре в Тайпе

Няколко тайвански медии оповестяват, че председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси ще дойде в Тайван на следващия ден и ще прекара нощта в Тайпе, съобщи Ройтерс.

" Либърти таймс " написа, че Пелоси има планувано посещаване в Народното събрание на Тайван в сряда, а след това ще продължи обиколката си в Азия. " Юнайтед дейли нюз " оповестява, че Пелоси ще дойде на следващия ден вечер в Тайпе и ще прекара нощта против сряда там. И двете издания се базират на неназовани източници.

Външното министерство на Тайван споделя, че няма коментар по отношение на тези информации.

Китай на няколко пъти съобщи, че в случай че Пелоси посети Тайван, това ще е груба интервенция във китайските външни каузи и ще докара до съществени последствия. Ако тази аудиенция въпреки всичко се реализира, то тя ще съвпадне с утежняване на връзките сред Вашингтон и Пекин.

През 1997 година тогавашният ръководител на Камарата на представителите на Конгреса, републиканецът Ню Гингрич посети Тайван.

Пекин счита Тайван за част от територията на Китай и не се е отказал от концепцията да употребява мощ, с цел да върне острова под контрола си. Тайван отхвърля претенциите на Китай за суверенитет над него и твърди, че единствено тайванският народ може да взема решение бъдещето на острова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР