Няколко неща в електронната търговия се промениха драстично през последните

...
Няколко неща в електронната търговия се промениха драстично през последните
Коментари Харесай

Ивайло Главчовски, УниКредит: Конкуренцията стимулира електронната търговия

Няколко неща в електронната търговия се трансформираха фрапантно през последните години.

Освен поколението на така наречен "милениали ", които имат естествена връзка с електронните устройства, пандемията от COVID-19 форсира навлизането на пазара и на по-възрастните клиенти - на към 40-50 години, с цел да могат да преминат и те в електронния свят на търговията.

Това съобщи изпълнителният шеф на УниКредит Кънсюмър Файненсинг Ивайло Главчовски, който взе присъединяване в панел E-commerce на 13-ото издание на Шумът на парите.

"Системата на електронната търговия има своите детайли както в логистиката, по този начин и в партньорството сред производители и търговци. И, с цел да може продуктът да стигне до крайния клиент, би трябвало да има и някакъв тип финансиране.

За нас е значимо финансирането към крайния консуматор да става транспарантно и елементарно. Затова си партнираме с няколко компании за електронна идентификация. Целта е процесът да бъде изцяло безпроблемен от кандидатстването до приемането на финансиране и доставката ", разяснява Главчовски.

Той сподели още, че за клиентите, в това число и в България, е обикновено това към този момент да се случва в границите на един ден.

"Разбира се, това не омаловажава партньорството с останалите участници в екосистемата, включително и търговците. За клиента няма изключително огромно значение дали търговецът, от който купува стоката, е дребен или огромен.

Той желае тя да е качествена, да дойде в точния момент при него и да си получи гаранцията. Това, което ние се стремим да вършим, е да оценим добре риска, който носи крайният клиент, с цел да може да получи мечтаната стока ", съобщи изпълнителният шеф на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Той напомни, че преди години беше извънредно комплицирано, мъчно и скъпо да се интегрират две системи. Сега към този момент има развита експертиза, а интеграцията сред участниците в системата на електронната търговия лишава няколко седмици. Освен това новите финтек компании подтикват банките да бъдат по-бързи и по-добри.

"Няма място за консерватизъм, би трябвало да се ориентираме в това по какъв начин да използваме експертизата на хората, които знаят какво вършат и по какъв начин да насочат вниманието на клиента, тъй че той да ни откри ", сподели още Ивайло Главчовски.

По думите му към този момент има голям избор от разнообразни системи за разплащания, в това число и от страна на софтуерните колоси, които оферират лични решения.

"Тази мощна конкуренция е положителна, тъй като всички участници се усещат длъжни да отговорят на тези високотехнологични оферти от страна на фирмите, като Apple и Гугъл ", разяснява още изпълнителният шеф на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР