Няколко хитринки ще ви спасят от меланхоличното настроение.Четири дни! Точно

...
Няколко хитринки ще ви спасят от меланхоличното настроение.Четири дни! Точно
Коментари Харесай

Как да се справим с есенната депресия

Няколко хитринки ще ви спасят от меланхоличното въодушевление.

Четири дни! Точно толкоз трае резултата на всяка почивка, а с приближаването на есента, постоянно апатията или неприятното въодушевление стават наш правилен сателит.

Именно в този момент идва и сезона на депресиите, по тази причина подбрахме няколко естествени метода за това по какъв начин да се преборим сполучливо с тях.

Планирайте идващото си пътешестване

Това е много явно, само че повярвайте ни, работи. Ако сте заети с упованието на нещо ново, нещо хубаво, то вие ще изпитвате благополучие. Разпитайте другари, проучете нови дестинации, купете си брошури и направете проучване за вашето ново пътеществие. И няма значение дали става дума за къса разходка отвън града през уикенда. Отново прави работа.

Тренирайте

Отделяйте от 15 до 30 минути за физическа интензивност всеки ден – танци, джогинг, каране на колело. Хората, които са в меланхолия нямат предпочитание да се движат или пък да излизат на открито, само че се пробвайте да си го наложите (ако би трябвало вземете със себе си другар, който ще ви стимулира допълнително). Ако съумеете да превърнете упражненията в табиет ще видите, че не след дълго ще се чувствате доста по-добре. Упражненията за надзор на дишането и медитацията също оказват помощ доста.

Заложете на здравословното хранене

Старайте се да ядете здравословно. Депресията работи друго на апетита на другите хора: някои въобще нямат предпочитание за ястие, други пък прекаляват. Ако и на вас ви се отразява по сходен метод, тогава би трябвало да сте много по-внимателни с това какво хапвате, тъй като положителното ястие е равно на повече сила и по-добър тип. Яжте доста плодове и зеленчуци, и се старайте да не пропускате хранения. Дори да не сте гладни хапнете нещо леко, като ябълки да вземем за пример.

Заложете на съня

Общото предписание за часовата разлика е, че ще ви отнеме толкоз време да коригирате режима на организма си, колкото сте били в друга часова зона. Най-доброто, което може да извършите, е да заложите на почивката и положителния сън. Опитайте се да лягате половин час по-рано от нормално, с цел да може тялото ви да влезе по-бързо в естествения темп.

Разберете какво ви тревожи

Разберете какви тъкмо са проблемите, които ви карат да се чувствате зле, само че не се задълбочавайте прекомерно в тях. Когато сте наясно с тях поговорете с другар, който ви схваща. Споделянето е метод да разкрием възприятията си и да получим схващане. След като от отсрещната страна ви отвърнат със угриженост мигновено ще се почувствате по-добре. След това обърнете цялото си внимание върху нещо положително. Опитайте се да решите обстановката и помолете за помощ, в случай че ви е нужна. Близките ви също ще се усещат по-полезни, тъй като по този начин ще схванат, че ви оказват помощ с нещо, вместо просто да ви гледат по какъв начин страдате.

Не забравяйте заниманието си

Фокусирайте се върху заниманието си, без значение какво е то. Упражнявайте въображението си като се отдадете на приятни и изобретателни занимания. Това ще ви донесе доста положителни страсти. Отделете време да се видите с приятелите си, обърнете повече внимание на домашния си любим. Намерете нещо, което ще ви развесели – комедийно предаване или филм.

Поддържайте връзка с новите си другари

Фейсбук е най-великият обединител що се отнася до връзката с новите ви другари. Особено в случай че става дума за хора, които живеят в чужбина. Но не просто да натиснете бутона “Добави другар ” и по-късно да забравите хората, които сте срещнали на вашето пътешестване. Направете изпитание да поддържате връзката. Може да изпозлвате и WhatsApp или Viber – те са отлично средство, а и са безвъзмездни, с цел да не ви отдалечат от новите хора в живота ви. Никога не знаете до какво могат да доведат тези нови хора.

Радвайте се на дребните неща

Гледайте на живота от хубавата му страна. Депресията ни кара да се усещаме оскъдни, а всичко към нас наподобява тъжно и безпомощно. Опитайте се да забелязвате позитивните страни на всекидневието. Когато нещо ви усмихне се постарайте да го запазите за по-дълго. Фокусирайте се върху позитивните си качества и нещата, които ви въодушевяват. Най-вече не забравяйте да бъдете търпеливи, тъй като депресията не отминава току-тъй. Нужно й е време.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР