Няколко хиляди унгарци излязоха снощи за пети пореден ден на

...
Няколко хиляди унгарци излязоха снощи за пети пореден ден на
Коментари Харесай

Хиляди унгарци отново протестираха срещу `робовладелския` закон

Няколко хиляди унгарци излязоха нощес за пети следващ ден на митинг против премиера Виктор Орбан пред постройката на държавната телевизия в Будапеща макар минусовите температури, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Повод за митингите в последната седмица стана нов закон, който разрешава на работодателите да изискат от чиновниците си до 400 часа наднормен труд годишно и да могат да забавят изплащането му до 3 години. Това на процедура значи шестдневна работна седмица, разясняват критиците на измененията.

Депутати от всички опозиционни партии излязоха на краткотрайна естрада, с цел да разгласят, че митингите ще продължат, до момента в който не им бъде разрешено да прочетат настояванията си по държавната телевизия.

Според държавното управление законът ще понижи дефицита на работна ръка в процъфтяващи браншове и ще даде на служащите опция да печелят повече.

Исканията на протестиращите обаче се разшириха, като към този момент включват унищожаване на корупцията, основаване на самостоятелна правосъдна власт и гарантиране на неутралитета на държавните медии, отбелязва АП.

По-рано през вчерашния ден група от 10 маджарски депутати влезе в постройката на Унгарската държавна медийна компания в Будапеща. Някои от тях бяха изведени от защитата. Според депутатите полицията е последвала заповедите на частните охранители, извеждайки ги от медията, вместо да отбрани правото им да влизат в публични здания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР