Няколко безпилотни таксита Cruise (собственост на General Motors) спряха по

...
Няколко безпилотни таксита Cruise (собственост на General Motors) спряха по
Коментари Харесай

Роботизирани таксита блокираха улица в Сан Франциско заради паднали дървета след буря

Няколко безпилотни таксита Cruise (собственост на General Motors) стопираха по улиците на Сан Франциско, откакто в града се изля проливен дъжд и паднаха няколко дървета. Компанията призна за случая и съобщи, че бързо е изпратила чиновници на място, които да изтеглят транспортните средства.

На 22 март следобяд на кръстовище в Сан Франциско заради неприятното време е паднало огромно дърво, което съботило електропроводите, захранващи тролейбусите, а малко по-късно бе обявено за сходен случай на близко кръстовище. Градската пожарна пристигнала на мястото и оградила и двете места с предупредителна лента. Късно вечерта обаче се оказало, че системите за самостоятелно ръководство на безпилотните таксита " Круиз " не са в положение да реагират вярно на сходни трудности: транспортните средства се заплели в лентата и жиците, само че по-късно въпреки всичко спрели. Зад тях по-късно денем дойдоха и други роботизирани таксита.
-->
Един свидетел разгласява фотоси на колите, блокирали улицата, в обществените мрежи, а формалният акаунт на Cruise отговори: " Поради вреди, породени от вчерашната стихия, някои от нашите коли за малко дойдоха в региони с паднали дървета или електропроводи. Някои от тях можеха да продължат да се движат самостоятелно, само че там, където беше належащо, неотложно изпратихме екипи, които да изтеглят колите. " Роботизираните таксита, блокирали градските улици, не са превозвали пасажери по време на случая, няма потърпевши или материални вреди вследствие на насилственото прекъсване, съобщи представител на Cruise пред CNBC.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР